صنعت اسباب بازی

نمایشگاه بازی و اسباب بازی در آیینه رشد

جزیره اسباب بازی ها که با یک پل فلزی به نمایشگاه کتاب متصل بود

 

نمایشگاه بازی و اسباب بازی در آیینه رشد در اردیبهشت سال 93 همزمان با  بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب برگزار شد. در این رویداد که با مشارکت شورای نظارت بر اسباب بازی در محل مصلای جنوبی تهران بر پا شده بود، برخی از تولید کنند گان، توزیع کنند گان و فروشگاه های اسباب بازی حضور داشتند. تعدادی از فروشندگان با اشتیاق خاصی نحوه بازی با اسباب بازی های فکری را برای بچه ها و والدین توضیح می دادند و برخی نیز فضایی را برای بازی کودکان فراهم کرده بودند. برگزاری چنین نمایشگاهی یکی از بزرگ ترین رویدادهای خبری مرتبط با صنعت اسباب بازی کشور است که توانسته است توجه بسیاری از فعالان، کارشناسان و خانواده ها را به خود جلب کند. 

 

جنبه های مثبت و منفی نمایشگاه بازی و اسباب بازی

هر نمایشگاهی جدا از چشم انداز و اهداف خود دارای مزیت هایی است که توجه به آنها می تواند آن را در دورههای بعدی پرتوان تر از قبل در معرض دید مخاطبانش قرار دهد. همچنین هر اقدامی در میدان عمل با یک سری چالش ها و نقاط ضعف هم مواجه می شود که رسیدگی به آنها  راه را برای رضایت بیشتر بازدیدکنندگان هموار می کند. پس در ادامه به تعدادی از نکات مثبت و منفی آن می پردازیم تا در دوره های بعد شاهد حضور موفق تر این رویداد باشیم. 

ایده برگزاری نمایشگاه 

شاید بتوان خود ایده برگزاری نمایشگاه بازی و اسباب بازی در کنار بزرگ ترین اتفاق فرهنگی کشور یعنی نمایشگاه کتاب را مهمترین مزیت و ویژگی مثبت آن تلقی کرد. بی شک این گامی مهم برای ارایه و عرضه اسباب بازی و برجسته سازی نقش اسباب بازی در سبد کالای خانوار بوده و توجه به همین موضوع از طرف دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه قابل قدردانی است.

بازدید خانواده ها از نمایشگاه بازی و اسباب بازی
نمایشگاه بازی و اسباب بازی در آیینه رشد سال 93

غرفه های خلاق 

توجه به محیط زیست و پرورش گیاهان و حشرات بخش دیگری از نمایشگاه بود که توجه کودکان خلاق را به خود جلب می کرد. آموزش باغبانی و کشت سبزیجات و پرورش کرم ابریشم هم دراین ارتباط ارائه شده بود. ابزاری که به نوعی مسئولیت پذیری کودکان را افزایش می داد و از طرفی دنیای کوچک شده حقیقی را در اختیار آنها قرار می داد.

نمایشگاه بازی و اسباب بازی در آیینه رشد
نمایشگاه بازی و اسباب بازی در آیینه رشد- غرفه های خلاق

فضای مناسب 

وجود فضای باز و کافی و هوای مطبوع تر ” نسبت به ” سالن و غرفه های اصلی نمایشگاه کتاب را هم می توان از دیگر مزیت های آن برشمرد.

همچنین زمین بازی کودکان و امکانات رفاهی برای بازدیدکنندگان در خارج از سالن مناسب به نظر می رسید. عده ای از خانواده ها فضای بیرونی  و امکان استراحتی که برای والدین و کودکان فراهم شده بود را از نقاط قوت این نمایشگاه اسباب بازی نسبت به برخی از نمایشگاه های دیگر می دانستند.

با همه این اوصاف موقعیت مکانی نمایشگاه که کاملا دور افتاده از فضای اصلی  بود و تنها درصد اندکی از حجم عظیم بازدید کنندگان کتاب را می توانست جذب کند. این مورد از مهمترین معایب برگزاری آن بود.

نمایشگاه بازی و اسباب بازی 93
نمایشگاه بازی و اسبتب بازی- مکان برگزاری

 

موقعیت مکانی نامناسب نسبت به ناشران کودک

بیشتر غرفه داران از استقبال مردم راضی بودند و همزمانی برگزاری این نمایشگاهبا نمایشگاه کتاب را مثبت می دانستند. اما از اینکه فضای نمایشگاه از سالن های اختصاصی کودکان بسیار دور بود گله مند بودند. آنها عقیده داشتند سالن های کتاب کودک در شمال نمایشگاه قرار گرفته و نمایشگاه اسباب بازی در ضلع جنوبی نمایشگاه و آن هم در آن سوی خیابان شهید بهشتی . پیمودن این مسافت طولانی یا باعث انصراف کودکان و خانواده آنها از نمایشگاه اسباب بازی می شود و این بازدید  برایشان باعث خستگی فراوانی می شود.

پیشنهاد غرفه داران  این بود که اگر غرفه ها در کنار ناشران کودک برگزار می شد هم در رضایت مخاطبان تاثیر گذار  بود و هم انگیزه غرفه داران را برای حضور در نمایشگاه و ارائه خدمات ارزنده بیشتر می کرد. کودکان نیز فرصت خواهند داشت تا علاوه بر خرید کتاب های جالب و آموزنده از اسباب بازی های فکری و آموزشی هم دیدن کنند و با خرید آنها به دایره معلومات تجربی خود بیافزایند.

 

نمایشگاه بازی و اسباب بازی
غرفه های نمایشگاه بازی و اسباب بازی

البته عده ای از تولید کنندگان و توزیع کنندگان اسباب بازی هم با درایت تمام غرفه هایی را به طور مجزا و اختصاصی در فضای اصلی مصلی ، در میان ناشران کودک و یا اطراف آن فراهم کرده بودند که در نوع خود جالب توجه بود.

نظرات بازدیدکنندگان 

 برخی از والدین عقیده داشتند محصولات عرضه شده در نمایشگاه بازی و اسباب بازی خیلی پراکنده است و گروه های سنی مختلف خوب پوشش داده نشده است در حالی که انتظار می رود در چنین رویدادی کالاهای متنوع  و با قیمت مناسبت تر عرضه شود.   

در مجموع جای بسی امیدواری خواهد بود اگر برگزار کنندگان نمایشگاه اسباب بازی در دوره های آتی نمایشگاه کتاب موقعیت مکانی مناسب تری را برای عرضه اسباب بازی فراهم کنند. چرا که  اسباب بازی هم مانند کتاب   ابزار مهمی برای یادگیری کودک محسوب می شود. 

 

 

 

منبع : https://mag.toyinfo.ir (استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )

0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x