بازی و اسباب بازی

کنترل خشم کودک

اسباب بازی هایی که به کنترل خشم کودک کمک می کنند

کنترل خشم کودک یک مسئله مهم روانشناسی است که تاثیر بسزایی در ساختن شخصیت و آینده کودکان دارد. خشم یکی از ۱۵ هیجانی است که علاوه بر نشانه های کلامی و بدنی تاثیرات فیزیولوژیکی عمیقی بر بدن می گذارد. کودکان نیز در برخورد با بعضی از مسائل و رویدادها عصبانی می شوند و واکنش های مختلفی نظیر داد زدن، پا کوبیدن، پرتاب کردن اشیاء مختلف و کشیدن مو و . . . را از خود نشان می دهند.

از آنجا که دوری کردن از موقعیت های خشم آور امکان پذیر نیست بهتر است از همان کودکی با استفاده از روش های ساده ، مدیریت خشم و خود کنترلی را به کودکان بیاموزیم تا کودکی لذت بخش و آینده ای با آرامش تر را برایشان رقم بزنیم. یادگیری کنترل احساسات به ویژه احساس قدرتمندی مانند خشم برای کودکان خصوصا خردسالان بسیار دشوار است. یادگیری تکنیک های هوش هیجانی می تواند به کودکان کمک کند تا با خود کنترلی بیشتری رفتار کنند. اما خبر خوب این است که حتی بچه های دو ، سه ساله هم می توانند مدیریت خشم را بیاموزند و زمانی که به سنین حساس نوجوانی و پیامدهای دوران بلوغ می رسند بهتر می توانند بر خودشان تسلط داشته باشند.

پیش شرط لازم برای شروع آموزش  کنترل خشم را به طور گزیده در اینفوگرافی مدیریت خشم کودکان برایتان آورده ایم که مرور آن برای والدین و مربیان بسیار راهگشا و مفید خواهد بود. 

اینفوگرافی مدیریت خشم کودکان

پیشنهاداتی برای شما 

شش راهکار آموزش آرامش به کودکان

اینفوگرافی پیشگیری از دعوای بچه ها با یکدیگر

ده فایده اسباب بازی های موزیکال 

اما چطور می توانیم کنترل احساسات خصوصا خشم و عصبانیت را به فرزندمان بیاموزیم؟

یکی از بهترین روش های کنترل رفتار کودکان استفاده هوشمندانه از اسباب بازی است .یک بازی و اسباب بازی خوب می تواند توجه کودک را از موضوع ناراحت کننده به مسئله ای خنثی یا هدفمند تغییر دهند و هیجانات منفی کودک را تخلیه کنند. در ادامه به برخی از این اسباب بازی ها که کاربرد بیشتری در کنترل و مهار خشم کودکان دارند، اشاره می کنیم.

 

۱. عروسک های بادی

 

این عروسک ها معمولا به اشکال حیوانات مختلف تولید می شوند، در مقابل ضربه ها حالت ارتجاعی دارند و از اسباب بازی های مناسب برای گروه های سنی بالای ۲ سال می باشند. ضربه هایی که کودکان به آنها وارد می کند بخش زیادی از انرژی های منفی و صبانیت آنها را برون ریزی می کند و یکی از بهترین ابزارهای کنترل خشم کودک محسوب می شود. 

کنترل خشم کودک
کنترل خشم کودک-عروسک بادی
 

 

۲. قصر عروسکی


انواع قصر عروسکی که معمولا نمایی کوچک شده از یک منزل مسکونی هستند، دارای عروسک های کوچک و سایر لوازم منزل می باشند که کودک را در موقعیت نقش آفرینی قرار می دهند . با دقت کردن به دیالوگ های کودک با عروسک ها کاملا می توان از درونیات و دل مشغولی های کودک با خبر شد . کشف علت ناراحتی و خشم آنها با کمک این بازی های نقش آفرینی ساده تر می شود. تشخیص علت هم ما را یک قدم به حل مسئله نزدیکتر می کند.

 

۳. عروسک حیوانات برای کنترل خشم کودک

عروسک حیوانات که به صورت حیوانات اهلی، وحشی، آبزیان و . . . تهیه شده علاوه بر افزایش دانش کودکان درباره جانوران، باعث تخیله هیجانات آنها در جریان یک شکار ( حمله یک شیر به یک گوسفند) می شود و فکر کودک را آرام آرام درگیر محیط هایی نظیر جنگل و مزرعه می کند. گاهی دایناسورها را به هم می کوبند و خشم خود را به این صورت تخلیه می کنند. 

 

۴. دارت مغناطیسی

 اسباب بازی دارت

این بازی  که در دسته اسباب بازی ورزشی قرار دارد علاوه بر تقویت فرآیند هدفگذاری در کودکان و هماهنگی عضلات دست و چشم ، زمینه پرتاب کردن هدفمند را برای کودک ایجاد می کند و در واقع نوعی تصفیه ( جایگزینی) برای رفتارهای پرخاشگرانه کودک نظیر پرتاب کردن فراهم می کند.

 

کنترل خشم کودک
کنترل خشم کودک – دارت

 

 

۵. خمیر بازی و گل بازی

 

در این بازی ها انگشتان کودک برای ساخت یک طرح یا شکل به کار گرفته می شود و علاوه بر آرام کردن کودک مهارت های مربوط به سمت راست مغز را تقویت می کند.

 

۶. اسلحه های فومی و ژله ای و آب پاش

با وجودی که برخی از والدین مخالف این دسته از اسباب بازی ها یعنی تفنگ و اسلحه هستند، اما نمونه های بی خطر آن برای تخلیه هیجانی و افزایش تحرک کودکان توصیه می شود. خصوصا اسلحه های آب پاش که فضای بسیار شاد و پر نشاطی را برای تابستان های کودکان فراهم می کند.

کنترل خشم کودک
کنترل خشم کودک – تفنگ آب پاش

۷. کنترل خشم کودک با حباب سازهای ساده

 

 

این اسباب بازی های ارزان و کارآمد با تمرکز بر تنفس و شمرده کردن آن ، برای آرام کردن کودکان عصبانی بسیار مفید می باشد، خصوصا اینکه می توان از کودکان خواست حباب های تولید شده را بترکانند و با این کار احساسات منفی خود را تخلیه کنند.

 

۸. انواع اسباب بازی های توپی

این دسته از اسباب بازی ها از تور دروازه و توپ نرم و سبک فوتبال تا پرتاب کردنی های انگشتی را شامل میشود که با در نظر گرفتن مهارت های رشدی و توانمندی ها و علایق کودکان قابل استفاده می باشد.

 

 

۹. طبل و بلز برای کنترل خشم کودک

ایجاد سر و صدا هم برای برخی از کودکان جذاب است خصوصا کودکانی که تمایل دارند هنگام عصبانیت سر و صدا کنند و داد و فریاد راه بیندازند . آنها با این اسباب بازی های پر سر و صدا می توانند به نحو مثبت تری به چشم بیایند.

 

 

۱۰. اسباب بازی های بیرون از منزل برای کنترل خشم کودک

پارک هایی که دارای تاب، سرسره و وسایل بازی ایمن هستند نیز می توانند انرژی زیاد کودکان را در خلال بازی آزاد کرده و آنها را آرام تر و منطقی تر کنند.

البته زمانی این اسباب بازی ها می توانند برای کنترل خشم کودک مفید باشند که توسط والدین به خوبی هدایت شده و از نظر کلامی و رفتاری سرنخ های لازم برای آرامش کودک به آنها داده شود .

برای مثال وقتی کودکی در حال پا کوبیدن است می توانیم به او بگوییم به نظرت اگر این توپه رو شوت کنی تا کجا می ره  بعد با کمک کودک چند روزنامه باطله را به صورت توپ مچاله کنیم و به او بدهیم تا پرتاب کند.

نحوه دعوت کودک به مشارکت در بازی و یا تشویق و کنجکاو کردن او به بازی های انفرادی و گروهی از جمله این تدابیر هستند.

منبع : https://mag.toyinfo.ir (استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر کامل منبع بلامانع است  )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 نظر
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
شهناز
شهناز
1 سال قبل

اینفوگرافی شما عالی بود منم واقعا فکر می کردم باید به بچهها بگیم نباید عصبانی بشن و این احساس بد رو نشون بدن اما مثل اینکه باید بهشون یاد بدیم جطور خشم را نشون بدن
لطفا درباره نحوه این آموزش هم توضیح بدین

دکمه بازگشت به بالا
1
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x