رنگ اسباب بازی می تواند یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب وسایل بازی کودکان باشد. از این رو نشانگر كیفیت رنگ یکی از مهمترین مسائلی است که هنگام تولید و یا خرید اسباب بازی باید مورد توجه قرارگیرد. از آنجا که این موضوع به طور مستقیم روی سلامت کودکان ارتباط دارد، در این مقاله به اهمیت رنگ در وسایل بازی و اسباب بازی کودکان پرداخته ایم.
این موضوع خصوصا در مورد اسباب بازی ها یی که ممکن است کودک در حین بازی در دهان خود بگذارد و یا الزاماً جهت استفاده از وسایلی مانند فلوت ،سوت و یا ساز دهنی بسیار مهم است .
بنابراین رنگ اسباب بازی باید کم ترین میزان سمیت را داشته و در حد مجاز و مطابق با استانداردهای تدوین شده باشد خصوصا برای اسباب بازی های نظیر انواع جغجغه و موزیکال. در صورتی که رنگ آنها در اثر سائیدن با انگشت از بین برود، این محصول برای کودک مناسب نیست، چرا که در بزاق دهان کودک حل خواهد شد.
چرا رنگ اسباب بازی می تواند برای کودکان خطرناک باشد؟
پلی وینیل کلراید یکی از مواد اصلی جهت تولید اسباب بازی های پلاستیکی است . ناپایدار بودن و قابلیت شکسته شدن در برابر نور و حرارت، تولیدکنندگان را بر آن داشت تا برای جلوگیری از تغییر ماهیت آن ، از افزودنیهای مختلفی مانند: فلزات سنگین (سرب، کادیم، کرم و غیره) استفاده کنند. متاسفانه در رنگ اسباب بازی های کودکان، از این ماده به عنوان خشک کن و تثبیت کننده رنگ به مقدار زیادی استفاده می شود. استفاده گسترده از این مواد شیمیایی در وسایل بازی، به عنوان یکی از نگرانی های سلامت بشر به شمار می آید. چرا که مهم ترین اندام جذب کننده این مواد شیمیایی، کلیه ها هستند.
از عوارض دیگر جذب این رنگ اسباب بازی، می توان به مسمومیت، سرفه، خشکی دهان، از دست دادن اشتها، تهوع، تنگی نفس، صدمات مغزی و فرآیندهای سرطان زا و غیره اشاره کرد.
در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکا تحقیقات گسترده ای در مورد فلزات سنگین موجود در اسباب بازی ها و خطرات ناشی از استفاده آنها به عمل آمده است. در این کشورها مصرف این گونه رنگ ها محدود شده و یا در مواردی ممنوع گردیده است. تولید کنند گان باید با استاندار های جهانی تدوین شده در این حوزه آشنایی کامل داشته باشند.
منبع : https://mag.toyinfo.ir (استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )