بازی و اسباب بازی

افزایش خلاقیت کودک با اسباب بازی

چند توصیه طلایی برای افزایش تمرکز و خلاقیت کودک

خلاقیت کودک برای یادگیری، حل مسائل و موفقیت های آتی او از اهمیت زیادی برخوردار است.  همه ما می دانیم که خلاقیت  به افراد کمک می کند تا نتایج متفاوت و ارزشمندتری را به دست آورند . در بسیاری از موارد یک فرد خلاق می تواند در برابر موانع و مشکلات بهتر عمل کند .  البته این را هم می دانیم که خلاقیت یک ویژگی اکتسابی است . بنابراین با تلاش و تمرین می توان آن را بدست آورد . اما در مورد کودکان چطور ؟ . آیا می توان کودکی پرورش داد که بتواند خلاقانه با محیط پیرامون خود و مسایل آن روبرو شود ؟ خوشبختانه بازی و اسباب بازی خوب این قابلیت را دارند که در افزایش خلاقیت کودکان نقش آفرینی کنند. اما چطور؟

تاثیر اسباب بازی بر خلاقیت کودک

کودکان نوپا به خاطر کنجکاوی و میلی که به اکتشاف محیط پیرامون خود دارند مانند دانشمندانی هستند که می خواهند همه چیز را خودشان تجربه کنند.

ولی در عین حال به علت دایره تمرکز محدودشان نمی توانند به طور همزمان به چند موضوع توجه کنند. شناخت همین ویژگی ساده ، کلید بسیاری از سوالات و سردرگمی های والدین است

باید برای اسباب بازی هایشان ارزش قایل شوند

به گفته محققان ، وقتی اسباب بازی های کمتری در اختیار بچه ها گذاشته شود آنها با دقت و تمرکز بیشتری به بازی می پردازند . در نتیجه امکان رشد خلاقیت کودک بیشتر می شود .

البته در مطلب دیگری با عنوان بچه ها به چه تعداد اسباب بازی نیاز دارند؟ به این تحقیقات و نتایج آنها پرداخته شد .

 

چند توصیه مهم برای خلاقیت کودک با اسباب بازی ها

با توجه به همین نتایج محققان توصیه می کنند این چند نکته مهم را مد نظر داشته باشید.

۱. در زمان های مشخصی که کودک سرحال است  و علاقه و تمایل زیادی به بازی کردن دارد ، به او اسباب بازی بدهید.

۲. اسباب بازی ها نباید همیشه و همه جا در دسترس کودک باشد . به قول معروف زیر دست و پای آنها نباشد . بچه ها باید برای اسباب بازی هایشان ارزش قایل شوند . بهتر است از سه سالگی ، به تدریج با زمان و مکان درست بازی کردن با هر اسباب بازی آشنا شوند.

توان تمرکز کودکان خردسال بسیار کم است

۳. یک اسباب بازی ساده برای کودکان زیر سه سال،  تنها زمان کوتاهی آنها را سرگرم می کند. بنابراین از اسباب بازی هایی با کارکرد متنوع استفاده کنید

 

خلاقیت کودک

 

۴. تعداد اسباب بازی کودکان خردسال هم نباید زیاد باشد . این امر باعث سردرگمی و پریشانی و در نهایت اجتناب آنها از بازی مفید و خلاق می شود. چرا که کودکان از دامنه تمرکز لازم برای توجه به تک تک اسباب بازی ها و کاربردشان برخوردار نیستند.

 

تعداد زیاد اسباب بازی باعث اجتناب کودکان از بازی مفید و خلاق و در نهایت منجر به کاهش خلاقیت کودک می شود

 

۵. پیشنهاد می شود در سبد اسباب بازی کودکان تعداد محدودی اسباب بازی گذاشته شود تا کودکان نهایت لذت را از بازیشان ببرند.

۶. بعد از اتمام بازی هم سبد اسباب بازی کودک را به کمک خودش جمع کنید .از او بخواهید تا کمک کند که هر اسباب بازی را در جای مخصوصش قرار دهید. اینگونه هم کودک با نظم و ترتیب آشنا شود و هم برای دارایی هایش ارزش قایل شود.

خلاقیت کودک و سلیقه او در انتخاب اسباب بازی

۷. هر کودکی علایق خاصی دارد . بنابراین نباید انتظار داشته باشیم که همه کودکان از یک اسباب بازی خاص خوششان بیاید.

در این سن علایق کودکان مثل هوای بهار ناپایدار است و به سرعت تغییر می کند . گاهی پسران عاشق یک عروسک مو بلند می شوند . اما در نهایت به اسباب بازی های خاصی گرایش بیشتری نشان می دهند. این علاقه متناسب با سبک زندگی شان، داستان هایی که شنیده اند و خلاقیتشان ابراز می شود . باید به انتخاب و سلیقه کودکان احترام گذاشت.

 

به انتخاب و سلیقه کودکان در بازی کردن با یک اسباب بازی خاص احترام بگذارید

کودکان عاشق این دسته از اسباب بازی ها هستند

۸. گاهی بررسی لوازم منزل برای بچه ها بسیار  جالب تر است . زیرا نحوه استفاده از آن را توسط والدین مشاهده می کنند . آنها می خواهند از بزرگتر ها تقلید کنند. البته می توان زمینه بازی بچه ها را با بعضی لوازم بی خطر منزل نظیر قابلمه کوچک، سبدهای پلاستیکی و …. فراهم کرد . اما آنها باید بدانند که اجازه بازی کردن با بعضی از وسایل را ندارند . هرچند که این لوازم بی خطر باشند ( مثل کنترل تلویزیون یا موبایل)

 

بهتر است به جای این وسایل ، اسباب بازی های آنها که دارای طراحی زیباتری است در اختیار بچه ها قرار گیرد مثل موبایل اسباب بازی ، تا هم کنجکاویشان ارضا شود و هم محدوده رفتاری خود را بدانند.

با دنبال کردن این رویه به کودکانمان کمک می کنیم تا ضمن بازی به تدریج دامنه توجه خود را گسترش دهند . آنها می توانند مهارت هایی که برای بازی کردن نیاز دارند را بیاموزند. بنابراین توجه صرف به کمیت و تعداد اسباب بازی ها باعث شادی بیشتر بچه ها نمی شود . خردسالان با تعداد محدودی از اسباب بازی هم می توانند سرگرم شوند. پس با انتخاب اسباب بازی های مناسب مورد علاقه کودکان بازی هایشان را زیباتر و آموزنده تر سازیم.

 


این ۸ مورد می تواند کمک قابل توجهی به افزایش تمرکز و خلاقیت کودک کند . به طوریکه در ذهن خود برای اسباب بازی هایش جایگاه بهتر و باارزشی در نظر گیرد و به مرور بیاموزد که این خصلت های فوق العاده را به زوایای دیگر زندگیش تعمیم دهد .

اگر شما هم در این زمینه تجربه ای دارید که برای دیگران مفید است می توانید آن را در پایین همین مطلب ( قسمت دیدگاهها ) به اشتراک بگذارید .

 

منبع : https://mag.toyinfo.ir ( استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )

0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x