بازی و اسباب بازی

اینفوگرافی پیشگیری از دعوای کودکان

استراتژی های ساده و کارآمد برای جلوگیری از دعوای بچه ها با یکدیگر

دکترا لورا کهام در کتاب خود با عنوان  “والدین آرام، بچه های شاد” توصیه های بسیار ساده و کارآمدی برای پیشگیری از دعوای کودکان دارد. همان طور که از نام کتاب پیداست، راهکارهای این کتاب بر اساس دو اصل آرامش و شادی نوشته شده است. این نویسنده معتقد است حفظ آرامش والدین در زمان دعوای بچه ها مهمترین عامل برای کنترل آن است. در حالی که اگر والدین هم با عصبانیت و پرخاشگری وارد عمل  شوند نه تنها مشکل باقی می ماند بلکه مشاجره و دعوای بچه ها به یک عادت ناپسند تبدیل می شود. بچه هایی که در خانه نتوانستند دعوای خود را با خواهر و برادرشان حل و فصل کنند، این دعوا ها را با خودشان به جامعه می برند. بنابراین بسیار مهم است که اول از همه ریشه به وجود آمدن یک دعوا را پیدا کنیم و در قدم های بعد مهارت هایی را به فرزندان خود بیاموزیم که به کنترل و خویشنداری آنها کمک کند. 

بیشتر بخوانید 

قوانین بازی دارت 

قدم اول:  شناخت ریشه دعوای کودکان

بسیاری از روانشناسان تربتی معتقدند، تولد فرزند بعدی باعث حسادت و ایجاد رقابت فرزند بزرگتر با بچه کوچکتر از خود است. توجه افراطی والدین به برطرف کردن نیازهای نوزادشان می تواند احساس بدی به بچه های قبلی بدهد و آنها احساس کنند که دیگر از محبت و توجه والدین خود مثل سابق برخوردار نیستند. در حالی که با کمی درایت، توجه و گفتگو می توان ، نگرش بچه های بزرگتر را تغییر داد. تا آنها هم برای مراقبت از نوزاد خانواده بسیج شوند. البته عوامل دیگری هم می تواند به آتش رقابت و حسادت بین بچه ها دامن بزند که باید توسط والدین به خوبی تشخیص داده شود. نکته مهم این قضیه این است که رفتار و حرف های والدین آتش بیار این معرکه نباشد. اما پس از تولد فرزند بعدی چه باید کرد؟

ریشه رقابت و دعوای کودکان

 

آموزش حل مساله برای پیشگیری از دعوای کودکان

بسیاری از دعواهای بچه ها به خاطر مسائل بسیار ساده و پیش پا افتاده به وجود می آید. مثلا یکی بدون اجازه به وسیله دیگری دست می زند، خواهر بزرگتر احساس می کند کیک کمتری نسبت به برادر دیگرش خورده، . . . علت خیلی از این بگو مگوها برای پدر و مادرها خنده دار است اما واقعا برای بچه ها مساله بزرگی است انگار که اعتبار و شخصیت آنها به این موضوع گره خورده است. اگر به سادگی مسائل آنها بخندیم یا نگاه بی تفاوتی داشته باشیم آنها یاد نمی گیرند که صورت مساله های خود را ببینند و برای حل آنها کاری بکنند. در نتیجه همیشه حق به جانب باقی می مانند و علاوه بر حل مساله، همدلی و درک موقعیت های مختلف را هم یاد نمی گیرند. پس چطور می توانیم حل مساله را برای پیشگیری از  دعوا و مشاجره به آنها بیاموزیم؟

بیشتر بخوانید:

آموزش مهارت حل مسئله با کمک اسباب بازی ها

 

 

 

 

حل مساله برای پیشگیری از دعوا

تقویت هوش هیجانی کودکان برای پیشگیری از دعوای آنها

بسیاری از مشاجره ها و دعواهای کودکان به خاطر احساسات شدیدی است که تجربه می کنند. برادرشان اسباب بازی آنها را بر می دارد و به جای اینکه با گفتکو از او بخواهند وسیله بازی آنها را پس بدهد، جیغ و داد راه می اندازند و سعی می کنند با قدرت نمایی در مقابل برادر بزرگترشان قد علم کنند و اسباب بازی شان را پس بگیرند. اینجاست که یک صحنه جنگ و گریز شکل می گیرد و باعث کلافگی مادران می شود. در حالی که اگر کودکان بتوانند علت عصبانیت و ناراحتی خود را توضیح دهند و احساسات خود را به روشنی بیان کنند، دیگر از کوره در نمی روند. چرا که انرژی آنها از طریق برون ریزی آزاد شده است. همین فرایند درک احساسات در موقعیت های مختلف و بیان آن به شیوه ای مثبت بخشی از هوش هیجانی است که می تواند نقش مهمی در پیشگیری از دعوای کودکان داشته باشد.

آموزش مذاکره برای پیشگیری از دعوا 

مذاکره درست و اصولی از مهمترین مهارت های موفقیت محسوب می شود. اگر از کودکی به فرزندتان بیاموزید که چطور باب گفتگو را باز کند و آن را به درستی پیش ببرد می تواند بسیاری از خواسته های خود را به طور درست و هدفمند به نتیجه برساند. بنابراین دیگر نیازی به مشاجره و بحث نخواهد داشت.  یاد گرفتن ریزه کاری های گفتگو و مذاکره می تواند از بسیاری از مشاجرات و دعواها پیشگیری کند.

 

مذاکره برای پیشگیری از دعوای کودکان

برای دیدن بازی های فکری و رومیزی کلیک کنید  

تقویت ارتباط خوب بچه ها برای پیشگیری از دعوا 

در کنار آموزش مهارت حل مساله ، هوش هیجانی و مذاکره باید رابطه بین بچه ها را هم به گونه ای هدایت کرد که آنها با یکدیگر با احترام و محبت رفتار کنند. برای تحقق این هدف رفتار والدین از اهمیت زیادی برخوردار است. اگر خانه زیبایی داشته باشیم، درآمد فوق العاده ای به دست بیاوریم اما رابطه اعضا خانواده با هم گرم و صمیمی نباشد، آن خانه مثل جهنم است. اما در مقابل خانواده هایی که روی ساختن روابط سرمایه گذاری می کنند، بهشتی خواهند داشت که از دیدن میوه و ثمرات آن که حاصل آرامش خانواده است سود خواهند برد. در اینفوگرافی زیر به نمونه ای از رفتارهای والدین اشاره شده که می تواند پیوند اعضا خانواده را قوی تر کرده و مانع بحث و دعوای کودکان با هم شود.

اینفوگرافی ارتباط خوب بین اعضا خانواده

با به کار بستن آموزش های یاد شده می توانید از دعوای کودکان و شکل گیری رنجش و ناراحتی میان اعضا خانواده پیشگیری کنید. البته باید بدانید که فرایند رشد بچه ها به قدری پویا و شگفت انگیز است که هر پدر و مادری برای تربیت بهتر فرزندش همواره نیازمند مطالعه مستمر، پیگیری آموخته ها و مقدار زیادی صبوری  برای به ثمر رسیدن آموزش هایش خواهد بود.  در پایان به چکیده مهمترین نکاتی می پردازیم که به کار بستن آنها می تواند محیط خانوادگی آرامی برای والدین و کودکان بسازد که در بستر آن به نیازهای کودکان توجه شود و آنها را به بالندگی و شکوفایی که شایستگی آن را دارد، برساند. 

اینفوگرافی تربیتی برای والدین

بیشتر بخوانید:

مقاله چگونه دعوای کودکان به خاطر اسباب بازی ها را کنترل کنیم؟

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 نظر
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
یعقوبی
یعقوبی
1 سال قبل

قسمت مهارت حل مساله خیلی خوب بود
به نظرم هوش هیجانی و این مطالب همه تو مهارت حل مساله جا می گیرن

دکمه بازگشت به بالا
1
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x