بازی و اسباب بازی

پنج مزیت بازی نمایشی برای کودکان

اسباب بازی هایی که به بازی نمایشی کودک کمک می کنند 

بازی نمایشی به بازی هایی گفته می شود که کودکان در آن نقش بازی می کنند . در این نوع بازی ها کودکان از تجربیات مختلفی که برایشان روی داده هنگام بازی استفاده می کنند .
این گروه از بازی ها م تخیل کودکان را به پرواز در می آورند ، موجب رشد و سلامت شخصیت کودکان می شوند. اما  در این راستا بازی و اسباب بازی مناسب چگونه مفید واقع می شوند؟

 

بازی نمایشی

 

سیمونه سیکرن محققی است که در مورد تاثیر بازی نمایشی روی نوزادان و کودکان نوپا تحقیق می کند . او معتقد است:

کودکانی که از تصورات خود در بازی استفاده می کنند، خلاق تر هستند . در مدرسه عملکرد بهتری دارند و از مهارت حل مسئله به خوبی استفاده می کنند .

همچنین ، کارشناسان بر این باورند انواعی از اسباب بازی که زمینه بازی نمایشی را فراهم می کنند ، مهارت های ضروری زندگی نظیر رشد اجتماعی، مهارت های زبان آموزی و احساسات و . . . را هم پرورش می دهند.

 

پنج فایده بازی نمایشی و اسباب بازی های پرورش دهنده تخیل

چگونه بازی نمایشی باعث رشد اجتماعی کودک می شود ؟

هنگامی که کودکان در بازی های تخیلی شرکت می کنند ، به طور فعال با نقش های اجتماعی زندگی می کنند.
دکتر کاترین نیلسن-هوت ، سخنگو و محقق رشد کودک ، می گوید: “بازی های تخیلی بیشترین تاثیر را در توسعه مهارت های کلیدی زندگی خصوصا رشد اجتماعی دارد. برخورداری از رشد مناسب اجتماعی برای بازی کردن موفق بچه ها با همسالانشان ضروری است . کودک در جریان بازی های تخیلی خود تعامل ، همکاری و سازگاری را یاد می گیرد.”

اسباب بازی های خلاق نیز کودکان را به شرکت در فعالیت های اجتماعی تشویق می کند . به طوریکه وینبرگ بر ارزش بازی کردن با عروسک ها و شخصیت های اسباب بازی ( بتمن، راپونزل، . . . ) تاکید می کند و می گوید :

این نوع اسباب بازی ها کودکان را تشویق می کند تا ضمن تعامل با مخاطبان ، احساسات مختلف را تجربه کنند . و با مهارت های سازنده تر ارتباط برقرار کنند . چون در نظر کودکان ، عروسک ها جان داشته و شخصیت مستقلی به عنوان مخاطب دارند .

بچه ها نیز یاد می گیرند با یکدیگر مکالمات مفید داشته باشند . آنها ضمن صحبت کردن با عروسک هایشان حالت های مختلفی به چهره خود می دهند و واکنش های متفاوتی در برخورد با عروسک هایشان نشان می دهند . در این بازی ها هر کودکی می تواند قهرمان زندگی خود باشد فقط کافی است تصور کند .

یشنهاداتی برای شما 

راهکارهای موثر کنترل خشم کودک با اینفوگرافی 

نقش عروسک در زندگی کودکان 

بازی های تخیلی

رشد مهارت های زبان به کمک بازی نمایشی

کودکان می توانند واژگان خود را گسترش داده و آزادانه از کلمات مختلف استفاده کنند. آنها در بازی های خلاق خود کلمات مختلف را می آزمایند و بدون اینکه ترسی داشته باشند، شروع به درک آن می کنند. کودکان با درک معنی و مفهوم کلمات شروع به داستان پردازی و سازمان دهی بازی های خود می کنند.

در نظر کودکان ، عروسک ها جان داشته و شخصیت مستقلی به عنوان مخاطب دارند

 

 

 

تاثیر اسباب بازی در رشد احساسات و هیجان ها

بازی نمایشی و اسباب بازی های مرتبط با آن به تصویر سازی ذهنی کودک کمک می کند . همچنین به او اجازه می دهد تا احساسات مثبت و منفی خود را بیان کند . همچنین یاد می گیرد که احساسات دشوار خود و دوستانش را بهتر درک کند .

اسباب بازی عامل رشد مهارت های جسمی

کودکان تخیلات خود را به صورت شفاهی و غیرفعال بیان می کنند. آنها برای رسیدن به این هدف از عضلات و حواس خود استفاده می کنند. کار با مواد هنری مانند مداد رنگی، قیچی، نقاشی و خمیر بازی، مهارت های حرکتی خوب و هماهنگی دست و چشم را تقویت می کنند. برای تحریک مهارت های حرکتی آنها را به بازی هایی نظیر نقاشی دیواری ، چادر بازی و یا بازی های ورزشی نظیر گلف …. تشویق کنید.

 

قهرمان پروری در کودکان

 

آیا بازی نمایشی به پرورش مهارت های تفکر کمک می کند ؟

بازی های آزاد و تخیلی، باعث رشد مهارت های حل مسئله شده، به فرآیند تفکر بال و پر می دهند . به طوری که ایده های خلاق را افزایش داده و در رفتارهای کودک هنگام برخورد با مسائل مختلف تاثیر می گذارند .
برای مثال نقش بازی کردن ، بچه ها را در موقعیت جدیدی قرار می دهد تا مهارت حل مسئله را بیشتر به کار گیرند . وقتی دو کودک می خواهند یک نقش را داشته باشند، یا زمانی که می خواهند تخت خوابی برای عروسک شان پیدا کنند . اینها نمونه ای از موقعیت هایی است که کودک را به تفکر بیشتر سوق می دهند .

۷ نکته مهم برای تشویق بچه ها به جمع کردن اسباب بازی هایشان

منبع : https://mag.toyinfo.ir ( استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )

0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x