بازی و اسباب بازی

۶ فایده شخصیت دادن به عروسک ها

بازی با عروسک هم برای دختر بچه ها و هم برای پسربچه ها فواید زیادی دارند . اما در این مطلب به ۶ فایده شخصیت دادن به عروسک ها اشاره می کنم . اما قبل از پرداختن به موضوع یاد خاطره ای افتادم که ممکنه برای خیلی از پدر مادرایی که دختر دارند اتفاق افتاده باشه .

——————————————–

وقتی بعد از کار روزانه، به خانه رسیدم از خستگی روی اولین کاناپه خودم رو رها کردم . ناگهان با صدای بلند دختر کوچکم که با ناراحتی می گفت:

“آخ آخ رو پای ترنجم نشستی”

مثل برق گرفته ها بلند شدم . راست می گفت روی عروسکش نشسته بودم . تازگی ها بدجور باهاش عیاق شده بود و به قول معروف رفیق گرمابه و گلستانش بود. خلاصه قبل از نشستن روی کاناپه بغلی ، قشنگ نگاه کردم تا نکنه دوباره روی یکی از این عروسک ها بشینم  و بعد گفتم:

“ببخشید ترنج جون، ندیدمت.”

دخترم مثل مادری که آغوش پر محبتش رو به روی فرزندش باز کنه، عروسکش رو به آرامی بغل گرفت . بعد گفت:

“آخی، اذیت شدی ببخشید”، بعد آمد روی پای من نشست و گفت:

“ترنج می گه خواهش می کنم، اما بدجور دردم گرفت ها”،

گفتم: “ترنج جونم، بیا ببینم چطور شدی” و خلاصه این پروژه دلجویی یک ربع بیست دقیقه ای طول کشید و من مانده بودم که این عروسک نوزاد ۱۰۰ گرمی بدون مو و زشت، تا کجای قلب دخترم نفوذ کرده که اینطور مورد محبت قرار می گیره!  احساساتی که به بازی و اسباب بازی کودکان زندگی می بخشند و برایشان الهام بخش می شوند. راستی یک عروسک چه  تاثیرات بلند مدتی روی کودکان می تواند داشته باشد؟

شخصیت دادن به عروسک ها

چرا کودکان برای عروسک هایشان شخصیت قایل می شوند ؟ 

کودکان در روند رشد به جایی می رسند که با شخصیت دادن به عروسک ها و اسباب بازی هایشان دقیقا مثل موجود زنده ای که دارای قلب و احساس و حتی منطق است با آنها رفتار می کنند. به طور معمول طبق نظریه پیاژه مرحله جاندار پنداری بین ۴ تا ۶ سالگی در میان بیشتر کودکان دیده می شود . این مرحله پایه ای برای مراحل بعدی رشد آنها خواهد شد. اما مهمترین فایده شخصیت بخشیدن به اسباب بازی  را می توانیم به صورت زیر خلاصه کنیم:

 

۱. شخصیت دادن به عروسک ؛ ایجاد کننده امنیت روانی

کودکان علاقه خاصی به برخی از اسباب بازی ها خصوصا عروسک هایشان دارند. بنابراین والدین و مربیان با شناخت این احساس می توانند با بچه های سنین پیش از دبستان راحت تر ارتباط برقرار کنند. خصوصا در اولین مواجهه  کودک در محیط های ناآشنا می توانند محدوده امنی برای او ایجاد کنند. برای مثال کودک ۴ ساله ای که برای اولین بار وارد مهد کودک شده است در کنار مربی مهربانی که با یک عروسک به او نزدیک می شود و شروع به احوال پرسی می کند بسیار راحتتر از کودکی که به طور مستقیم مورد احوال پرسی قرار می گیرد ، احساس امنیت می کند. به همین علت بچه ها دوست دارند عروسک های محبوبشان را در سفر، میهمانی، پارک و . . . همراه خود ببرند تا آرامش خاطر بیشتری داشته باشند.

بچه ها دوست دارند عروسک های محبوبشان را همه جا همراه خود ببرند تا آرامش خاطر بیشتری داشته باشند

غذا دادن به عروسک ها

 

۲.افزایش خلاقیت

کودکی که آزادانه به عروسک خود نقش های مختلفی می دهد ، برای عروسکش کیک درست می کند یا با یک تکه کاغذ برای آن سر پناهی می سازد تا سرما نخورد، از نقش های مختلف برای به پرواز درآوردن خلاقیت خود استفاده نموده است.

 

۳.انعکاس تجربیات واقعی به عروسک

بچه ها طرز برخورد والدینشان را در موقعیت های مختلف به اسباب بازی هایشان انتقال می دهند. از این رو مشاهده نحوه بازی و گفت و گوی بچه ها با اسباب بازی ها می تواند برای روانشناسان و حتی والدین آگاه سرنخ های مناسبی را جهت شناسایی مشکلات رفتاری یا نیازهای  آنها در اختیار بگذارد.

 

۴.رشد مهارت های زبانی به واسطه شخصیت دادن به عروسک

کودکان هنگام بازی با اسباب بازی هایشان از همان کلمات، جملات و استعاره هایی که می شنوند و برای آنها جالب به نظر می رسد استفاده می کنند. این روند و تکرار آن باعث رشد مهارت های ارتباطی کودک در دنیای واقعی شده و دامنه لغات کودک را افزایش می دهد.

 

۵.نقش آموزش در شخصیت دادن به عروسک 

حرف شنوی بچه ها از عروسک های محبوب شان بسیار زیاد است . به طوری که می توان بسیاری از ظرائف رفتاری نظیر نحوه گرفتن درست قاشق و چنگال، آداب سلام و خداحافظی و  . . . را با زبان عروسک محبوبش به او آموزش داد.

 

 

۶.علاقمند کردن کودک به انجام برخی کارها

بیشتر بچه ها حمام رفتن و آب بازی را دوست دارند . اما از سر شستن و لیف زدن زیاد استقبال نمی کنند. وقتی شما دستتان را داخل لیف قورباغه ای شکل می کنید و با کمی بم کردن صدایتان از زبان یک قورباغه با کودکتان صحبت می کنید، توجه او بیشتر به نقش قورباغه و حرف های او معطوف می شود . اینگونه شما راحتتر می توانید در جریان یک دیالوگ دوست داشتنی کودکتان را بشویید. او هم با علاقه بیشتری با شما همراهی می کند.

اگر چه شخصیت دادن به عروسک ها و اسباب بازی ها به همین موارد خلاصه نمی شود .آگاهی از این احساسِ کودکان و احترام به آن می تواند رابطه  عمیق تر و صمیمانه تری را بین والدین خلاق و فرزندان آنها ایجاد کند.

 

منبع : https://mag.toyinfo.ir ( استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x