صنعت اسباب بازی

گفتگو با مدیرعامل رها پلاست

باید ببینیم بازار اسباب بازی چه محصولی می خواهد

با مدیرعامل شرکت رها پلاست تولیدکننده ی موفق انواع اسباب بازی های پلاستیکی به گفت و گو نشسته ایم تا وضعیت تولید و صنعت اسباب بازی در ایران بشنویم .گفتگوی سایت خبری صنایع پلیمر را با وی می خوانیم. 

شما فقط تولیدکننده اسباب بازی های پلاستیکی هستید؟

 شهرام میر محمد صادقی مدیر عامل رها پلاست می گوید: بله، کنار تولید اسباب بازی های پلاستیکی، واحد پخش هم داریم. تولیدات همکاران دیگر و اسباب بازی های خارجی (عمدتا چینی) را هم به وسیله همین پخش توزیع می کنیم. اسباب بازی های چینی در بازار ایران تنوع بسیاری دارد و تقریبا عمده ی بازار اسباب بازی را در ایران، اسباب بازی های چینی به خود اختصاص داده اند.

ایران در تولید چه نوع اسباب بازی هایی مزیت دارد؟

مزیت اسباب بازی های ایرانی در تولید اسباب بازی های حجیم و مواد خور است.

اکنون رها پلاست چند قلم کالا دارد؟

شرکت رها پلاست ۲۶ قلم محصول داریم . خانه سازی، کمپرسور، ماشین بنز و سرویس آشپزخانه. ۲۶ قلم کالای تولید شده توسط رها پلاست زیر مجموعه همین چهار بخش هستند.

مدیر عامل رها پلاست

مواد را از بورس می گیرید؟

نه. از بازار آزاد مواد خود را تامین می کنیم.

حجم تولید؟

بسته به بازار است. بازار نوسان دارد.

از نظر مدیر عامل رها پلاست نسبت فروش اسباب بازی های ایرانی نسبت به خارجی در بازار چگونه است؟

مدیر عامل رها پلاست:  آمار دقیقی ندارم ولی فکر می کنم زیر ده درصد را اسباب بازی های ایرانی به خود اختصاص داده اند.

چرا اسباب بازی های ایرانی ظریف نیست ؟ این اسباب بازی هایی که تولید می کنید در خانه های ۵۰، ۶۰، ۷۰ متری جا می گیرد ؟

اگر اسباب بازی ظریف تولید کنیم دیگر قابل رقابت با محصولات چینی نیست. اسباب بازی های چینی مثلا چراغ چشمک زن دارند. درهای ماشین های تولیدی آنان باز و بسته می شود، ملق می زنند…

گفتگو با مدیر عامل رها پلاست

خب چرا تلید کنندگانی مثل رها پلاست روی این موارد در اسباب بازی های ایرانی کار نمی کنید که ماشین های ما هم ملق بزنند ؟

یک مساله ساده به شما بگویم. در اسباب بازی ها قطعه ای به نام قطعه قدرتی وجود دارد. همان قطعه ای که وقتی خودرو را می کشید، خودش حرکت می کند. این یک قطعه کوچک است که از چین وارد می شود. کسانی در ایران این قطعه را تولید کردند، به جرات می توانم بگویم از ۵۰ قطعه ۲۰ قطعه ی تولیدی آنان معیوب است.

در چین اگر شخصی توان خود را ثابت کند، دولت فضا، زمین، تجهیزات و فروش را در اختیار او قرار می دهد.حالا فقط چین که اسباب بازی ندارد؟

مدیر عامل رها پلاست: دانمارک خانه سازی تولید می کند و هر پکیج آن بیش از ۱۰۰ قطعه دارد. اگر یک جعبه ی آن را در ایران بخواهید خریداری کنید، باید ۱۰۰، ۱۵۰ هزار تومان گاهی تا ۵۰۰، ۶۰۰ هزار تومان پول پرداخت کنید. چند درصد مردم می توانند این پکیج را خریداری کنند؟ پس توجیه اقتصادی ندارد. ما یک خونه سازی داریم ۱۸ هزار تومان روی آن قیمت گذاشته ایم. روی آن حرف است. حالا فردا یکی بیاید و خونه سازی خود را ۱۵ هزار تومان بفروشد. کاری هم مصرف کننده ندارد چند قطعه داخل آن است، فردا اسباب بازی من را کسی در بازار نمی خرد. بازار ما بازار خاص است.

به نظر این توجیهی نمی شود که شما روی ظرافت محصولات کار نکنید. شما منظورم جمع تولیدکنندگان اسباب بازی است. مردم ما اتفاقا برند می خرند. لااقل بخش از جامعه برند لگو را دیده و شنیده اند. مردم به جنس خوب، خوب پول می دهند.

نه، شما بازار اسباب بازی را نمی شناسید. به نظرم شما فقط خودتان و چند نفر از اطرافیانتان را ملاک قرار داده اید. چند درصد مردم توان این را دارند که “لگو”ی ۴۰۰ هزار تومانی خریداری کنند؟ درصد را در نظر بگیرید. کمتر از یک درصد مردم هم نمی توانند لگوی ۴۰۰ هزار تومانی را خریداری کنند. این را هم بگویم که محصولات تولیدکنندگان اسباب بازی ایرانی به کشورهای همسایه مثل عراق و افغانستان و … صادر هم می شود. من مشتری در باکو دارم سر ۱۰۰ تومان با من چانه می زنند. اگر ۱۰۰ تومان تخفیف ندهم از من خرید نمی کنند. حالا من چطور می توانم جنس ۱۰۰ هزار تومانی بفروشم. اصلا امکان ندارد. امکان پذیر نیست.

از شما که مدیر عامل رها پلاست هستید، راهکار چیست؟

تولید ما از زیر بنا بیمار است. مواد اولیه، دارایی، بیمه، صادرات و … همه بیمار است. من به عنوان یک تولیدکننده یک پیش بینی چند ماهه نمی توانم داشته باشم. صادرات هر روز آبستن یک حادثه است. امروز می توانید صادر کنید، فردا نمی توانید. آن هم به دلیل فقط یک بهانه کوچک. من نمایشگاه ازبکستان شرکت کردم. جنس بردم، استقبال شد. به سفارت ازبکستان گفتم راه ورود من به این کشور چگونه است؟ فقط شعار دادند . . .

 

تولیدات شرکت مدیرعامل رها پلاست

آخر چطور این اسباب بازی ها در خانه های کوچک ایرانی جا می گیرد ؟

برای من هم باعث تعجب و سوال است. به نظر منم زیاد منطقی نیست ولی این بازار هست.باید ما ببینیم بازار چه می طلبد. بله . شاید من هم برای فرزندم این اسباب بازی ها را به خانه نبرم.

اصلا سراغ اسباب بازی خاص تر رفته اید؟

ریسک وجود دارد. اکثر تولیدکنندگان ترجیح می دهند ریسک نکنند چرا که ضمانتی برای خرید نیست. ما بازار خوبی نداریم. بازاری نیست که به سرعت قالب بسازیم و سبد محصولات مان را گسترش دهیم.

چه رنج قیمتی در بازار ایران طرفدار دارد ؟

مدیر عامل رها پلاست در انتهای سخنان خود می گوید: سال پیش ۲۰۰۰ تومانی خوب بود. امسال تب آن افتاد. تا ۳۰ هزار تومان اکثر مردم ما برای اسباب بازی پول می دهند . . . ! برای بچه آدامس می خریم اما بازی فکری نمی خریم. در اروپا به بچه پول می دهند و خودش وارد فروشگاه اسباب بازی می شود تا خرید کند در صورتی که ما در ایران خودمان برای فرزندانمان اسباب بازی می خریم. چرا؟ چون مشکل فرهنگی داریم. چون مسائل مادی برای مردم ما مهم است.

منبع : https://mag.toyinfo.ir (استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است  )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x