بازی و اسباب بازی

روانشناسی خرید عروسک برای کودکان ( همراه با تست روانشناسی)

با یک انتخاب هوشمند، دنیای فرزندتان را زیباتر کنید!

 

روانشناسی خرید عروسک

روانشناسی خرید عروسک،موضوع جدیدی به نظر می رسد اما به والدین کمک می کند تا مشکلات بچه ها را بهتر حل کنند. همان طور که مادر پریا از آن استفاده کرد.

پریا با وجودی که عروسک های زیادی داشت، با آنها بازی نمی کرد. کلا خیلی بچه خجالتی و کم حرفی بود. تا اینکه مادرش عروسکی برایش خرید که مثل پریا چشمان آبی داشت. 

پریا ابتدا واکنش خیلی خوبی به این عروسک نشان نداد اما کم کم عروسکش را بغل می کرد و آن را به این طرف و آن طرف می برد. حتی عروسک‌ های دیگر را برای “مهمانی” دورش جمع کرد.

هنوز سه هفته از خرید این عروسک نگذشته بود که پریا دوستان جدیدی در مهد کودک پیدا کرد و از لاک تنهایی خود بیرون آمد. مادر پریا  با خودش فکر کرد، خرید یک عروسک مناسب، چقدر می تواند موثر باشد. 

اهمیت توجه به روانشناسی خرید عروسک

در دنیای پر شتاب امروز که هر روز با یک غافلگیری تازه همراه است، آگاهی از روانشناسی خرید عروسک، فرصت خوبی برای والدین است تا با شناخت نیازهای فرزندشان عروسک باب دل او را فراهم کنند تا ضمن بازی کردن، امنیت خاطر و آرامش بیشتری را تجربه کند.

تحقیقات نشان می‌دهند، استفاده از علم روانشناسی در خرید عروسک می‌تواند تأثیر مستقیمی بر رشد شخصیت، همدلی، خلاقیت و حتی اعتماد به نفس آنها داشته باشد.

  • در تایید این ادعا، مؤسسه تحقیقاتی The Doll Play Project تحقیق جالبی انجام داد و نشان داد ۸۷٪ از والدینی که عروسک مناسب شخصیت فرزندشان را انتخاب کرده‌اند، بعد از یک ماه تغییرات مثبتی را در تعامل اجتماعی و آرامش فرزند خود مشاهده کرده اند.
  • برای مثال مطالعات fMRI نشان داد، وقتی کودکان با عروسک‌های هماهنگ با شخصیت خود بازی می‌کنند، فعالیت قشر پیش‌پیشانی مغز شان( یعنی ناحیه‌ای که مسئول خودآگاهی و تصمیم‌گیری است) بهبود می یابد.
  • همچنین بازی با عروسک های مناسب هر شخصیت، رضایت و شادمانی کودکان را دوچندان کرده و سازگاری و خوش خلقی آنها را افزایش می دهد.

شاید انتخاب عروسک در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما با شناخت شخصیت کودک (درون‌گرا یا برون‌گرا، خیال‌پرداز یا واقع‌گرا، حساس یا پرتحرک)، می‌توان انتخابی کرد که علاوه بر سرگرمی، به رشد فکری و عاطفی آنها هم کمک بیشتری کند.

برای هر شخصیتی چه عروسکی مناسب است؟

هر عروسکی خصوصیات خودش را دارد. یک فیگور، بازی متفاوتی را نسبت به یک عروسک نوزاد می طلبد. پسر شاد و بازیگوشی که مدام در حال جنب و جوش است، از بازی با عروسک پولیشی سر ذوق نمی آید. در حالی که فیگورهای مجموعه سونیک او را به خوبی سرگرم می کند.

توجه به شخصیت و نیازهای رشدی کودکان هم اهمیت دارد. کودک خجالتی نمی تواند با فیگورها زیاد ارتباط برقرار کند در حالی که از آغوش گرفتن یک خرس پولیشی، احساس امنیت فوق العاده ای می کند.

در نتیجه با شناخت دو سر ماجرا یعنی شخصیت بچه ها از یک سو و خصوصیات  عروسک ها از طرف دیگر می توانیم تصمیم بهتری برای خرید بگیریم. برای این تصمیم گیری بهتر است به طور کلی با روانشناسی خرید عروسک آشنایی مختصر اما مفیدی داشته باشیم.

روانشناسی خرید عروسک‌ پولیشی، آرامش بخش و دوست داشتنی

این عروسک ها مثل عروسک تدی، پو، . . . برای کودکان حساس، آرام، درون‌گرا یا دارای اضطراب جدایی انتخاب مناسبی هستند. خرید عروسک نرم و پارچه ای یا پولیشی با ایجاد حس امنیت، آرامش و افزایش همدلی می توانند پناهگاه عاطفی مناسبی برای کودکان باشند. بنابراین برای کودکانی که دوران پر استرسی را می گذرانند، بیمار هستند یا می خواهند اولین تجربیات رفتن به آرایشگاه، دکتر و . . . را داشته باشند می تواند بسیار آرام بخش و موثر باشد.

روانشناسی خرید عروسک

روانشناسی خرید عروسک نوزادی، ترکیبی از مسئولیت پذیری و خیال پردازی

عروسک هایی مانند باربی و بی بی بورن ها و نوزادان برای رشد اجتماعی کودکانی که به نقش‌آفرینی و خیال‌پردازی علاقمند هستند، توصیه می شود. کمک به درک نقش‌های اجتماعی، شکل‌گیری هویت و تمرین سخنوری از مزیت های بازی با این عروسک ها است.

به گفته پژوهشگران دانشگاه Cardiff که درباره روانشناسی خرید عروسک تحقیق کردند،کودکانی که به‌صورت منظم با عروسک‌های انسان‌نما بازی می‌کنند، در آزمون‌های شناخت اجتماعی (مانند تشخیص احساسات دیگران) ۲۵٪ نمره بالاتری نسبت به هم سن و سال های خود، به دست می آوردند.

به همین دلیل خرید عروسک نوزادی و باربی برای کودکانی که تک فرزند هستند یا دوستان زیادی ندارند، می تواند مفید باشد. تک فرزندان نیز معمولا به داشتن یک عروسک باربی رضایت نمی دهند و هر بار عروسک قشنگی مانند عروسک می می، امیلی و . . . ببینند می خواهند آنها را هم به مجموعه عروسک های خود اضافه کنند. چون احساس می کنند هر چه عروسک بیشتری داشته باشند صاحب دوستان بیشتری می شوند.

عروسک نوزادی آوازخوان

روانشناسی خرید عروسک‌ شخصیت‌ محور، پر انرژی و ماجراجو

کودکی که اسپایدرمن در دست می گیرد، معمولا از این طرف اتاق به آن طرف می دود تا با کمک قهرمان خود، آتشی را خاموش کند، کودکی را نجات دهد . . . در طرف مقابل دخترانی که به بازی با عروسک هایی مانند السا، فروزن و پرنسس های دیزنی علاقه دارند هم می خواهند، جهان را به مکانی آرام تر و شادتر تبدیل کنند. به همین دلیل عروسک های شخصیت محور، حیوانات و فیگورها برای کودکانی که تخیل قوی دارند و کنجکاو و پرانرژی هستند یکی از بهترین انتخاب ها به شمار می رود. تقویت خلاقیت، داستان‌پردازی از مزیت های خرید عروسک های این گروه است و به کودکان پرانرژی و ماجراجو کمک می‌کند تا احساسات پیچیده‌ خود را از طریق قصه‌ گفتن مدیریت کنند.

روانشناسی عروسک تکاور

بیشتر بخوانید:

نقش عروسک در زندگی کودکان 

جدیدترین عروسک های مجهز به هوش مصنوعی

روانشناسی خرید عروسک‌ های عجیب، خاص و بی همتا

معمولا عروسک ها ظاهری شیک، لباس هایی فاخر و چهره ای دلنشین دارند. اما گاهی ترندهای جدید تجربه های متفاوتی را برای بچه ها رقم می زنند و عروسک هایی را روانه بازار می کنند که  صورتی اخمو، پوستی سیاه و . . . دارند. این عروسک ها در نگاه اول نامتعارف به نظر می رسند ولی برای کودکانی که شخصیت مستقل و متفاوت دارند، یک انتخاب شگفت انگیز به شمار می رود. چون آنها دوست دارند عروسک متفاوت و منحصر به فرد خود را داشته باشند. بزرگ ترین مزیت این گروه از عروسک ها، پذیرش تفاوت‌ها و پذیرش آنها عنوان شده است.

عروسک سیاه پوست موفرفری

 فقط به  ۵ سوال جواب بده تا بدونی کدوم عروسک برای فرزندت مناسب تره!

اگر تا اینجای مقاله را مطالعه کردید و هنوز دودل هستید، چه عروسکی را بخرید، تست کوتاه زیر به شما کمک می کند تا تصمیم نهایی خود را بگیرید.با پاسخ دادن به 5 سوال کوتاه زیر به عروسکی برسید که انتخاب اول فرزندتان خواهد شد. این تست کوتاه، ساده ترین و سریع ترین راه عملی کردن روانشناسی خرید عروسک شناخته می شود. اکنون با  استفاده از روانشناسی خرید عروسک ، می توانید انتخاب هوشمندانه تری داشته باشید و بهترین عروسک بازار را برای فرزندتان بخرید.

منبع :https://mag.toyinfo.ir (هرگونه استفاده از مطالب و مقالات این سایت تنها با ذکر منبع مجاز است )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x