بازی و اسباب بازی

خرید اسباب بازی دخترانه و ضرورت برخورداری از انواع آن

نقش مهم خرید اسباب بازی برای دختران در سرزندگی و شکوفایی آنها

خرید اسباب بازی دخترانه حتی برای والدین از جذابیت خاصی برخوردار است .تماشای دختر کوچکتان زمانی که سعی می کند عروسکش را داخل کالسکه قرار دهد و برای یک گردش خیالی بیرون ببرد ، ساختمان بلندی که با لگوهایش به عنوان قصر می سازد، لحن صحبت با عروسکش ، حتی ادا و اطوارهایی که موقع گذاشتن تاج و شنل از خودش در می آورد ، همه و همه برای هر پدر و مادری بسیار لذت بخش و شیرین است.

ضرورت خرید اسباب بازی دخترانه ,لذت بازی کردن کودکان با اسباب بازی

در کنار همه این اوقات زیبا و خاطره انگیزی که اسباب بازی ها برای کودکانی نظیر دختر شما ایجاد می کنند، آنها هنگام بازی با اسباب بازی هایشان تجربیات زیادی را کسب کرده و مسائل مختلفی را یاد می گیرند . قسمت اعظم این فرایند رشد که شامل تکثیر سیناپس های عصبی، ترشح هورمون های مختلف ، کدگذاری یادگیری ها ، شکل گیری رد یادها، توسعه بخش های مختلف کورتکس مغز و رشد سلول های عضلانی ریز و درشت می شود ، از چشم شما پوشیده می ماند. اما ثمرات و نتایج آن را می توانید به خوبی در رفتار و گفتار فرزندتان ببینید. درست مثل قله کوه یخی که از آب بیرون زده است. بازی و اسباب بازی به خوبی در تار و پود رفتار دختران کوچک ما تاثیر گذاشته و موجب رشد و شکوفایی توانایی های آنها می شود. 

تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه در رشد هوش کودک

امروزه یکی از قدرتمندترین عواملی که در رشد هوش و مهارت های کودکان موثر شناخته می شود، اسباب بازی ها هستند. به طوری که در دسترس بودن اسباب بازی های متنوع در دوران کودکی با IQ کودک در سه سالگی ارتباط دارد. کودکانی که به اسباب بازی های مختلف دسترسی دارند، به سطح بالاتری از موفقیت های فکری دست می یابند. دکتر آری براون متخصص اطفال روی اهمیت بازی کودکان با اسباب بازی ها تاکید زیادی دارد وی معتقد است:

“اسباب بازی ها بهترین راه برای تحریک مغزِ در حال رشد کودکان است. هنگامی که بچه ها آزادانه با اسباب بازی های خود سرگرم می شوند، یادگیری پنهان و ارزشمندی روی می دهد که استدلال ، خلاقیت و حل مسئله را به آنها آموزش می دهد. “

دوران طلایی رشد از 2 تا 7 سالگی

از طرفی دوره زمانی 2 تا 7 سالگی یکی از طلایی ترین دوران رشد کودکان محسوب می شود. طبق تحقیقات انجام شده، دخترانی از این فرصت بیشترین استفاده را می برند که از محیط غنی تری برخوردار باشند. یکی از مهمترین عوامل ساخت محیط خوب و غنی برای رشد و شکوفایی استعدادها و مهارت های دختران، بازی با اسباب بازی ها شناخته شده است . اسباب بازی ها در کنار تعامل ، امنیت ، عشق و توجهی که یک دختر از والدینش دریافت می کند می توانند به پیشرانی برای موفقیت های فردی و اجتماعی او تبدیل شوند. جای بسی خوشحالی و مباهات است که با بهبود وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و تحصیلی خانواده ها نسبت به دهه های گذشته ،دسترسی دختران به اسباب بازی های متنوع و با کیفیت هم افزایش یافته است. به طوری که بسیاری از خانواده ها اسباب بازی را به عنوان محصولی آموزشی و سرگرمی در سبد خرید خود جای داده اند. درست مثل لباسی که برای فرزندشان تهیه می کنند، ماهانه مبلغی را هم برای خرید اسباب بازی در نظر می گیرند که متناسب با درآمدشان تغییر می کند ، اما از اهمیت آن کاسته نمی شود.

اهداف والدین از خرید اسباب بازی دخترانه

طبق مشاهدات انجام شده معمولا والدین در تهیه اسباب بازی برای دخترشان سه هدف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را دنبال می کنند.

  1. اهداف کوتاه مدت :

    والدینی که اهداف کوتاه مدتی دارند بیشتر به دنبال سرگرم کردن دخترشان هستند، آنها ممکن است ضمن عبور از کنار یک اسباب بازی فروشی به طور آنی تصمیم بگیرند که یک عروسک برای دخترشان بخرند که لباس آن با بقیه عروسک هایش فرق داشته باشد .

  2. اهداف میان مدت :

    اهداف میان مدت معمولا توسط والدینی دنبال می شود که در کنار سرگرم کردن دخترشان به آموزش او هم توجه دارند. برای مثال آنها با دقت بیشتری به دنبال اسباب بازی های مناسب می گردند و به جنبه آموزشی آن بیشتر توجه می کنند. برای مثال حروف الفبای انگلیسی مغناطیسی که روی تخته وایت برد می چسبد را برای فرزندشان تهیه می کنند. آنها می خواهند بازی کردن ، دستاوردهای آموزشی معینی برای فرزندشان به همراه داشته باشد. مثلا آنها را طی چند هفته و به مرور با حروف لاتین آشنا کند. به همین دلیل معمولا به خرید بازی های فکری و آموزشی توجه بیشتری نشان می دهند.
  3. اهداف بلند مدت :

    اما والدینی که اهداف بلند مدت را برای خرید اسباب بازی دخترانه لحاظ می کنند، روی تاثیرات اسباب بازی ها در ساختن شخصیت، خلق و خو و حتی جهت گیری های شغلی فرزندشان تمرکز دارند. این دسته از والدین معتقدند اسباب بازی ها شاه کلیدی هستند که می توانند عزت نفس فرزندشان را افزایش دهند، باورهای او را شکل داده و زمینه شکوفایی علایق و استعدادهای آنها را مهیا کنند. آنها نسبت به والدین گروه دوم زمان بیشتری را برای پیدا کردن اسباب بازی خوب و مناسب برای فرزندشان اختصاص می دهند و معمولا بدون سوگیری های جنسیتی اسباب بازی های متنوعی را برای دخترشان تهیه می کنند. کاربری و تاثیرگذاری اسباب بازی ها بیشترین اهمیت را برای این والدین دارد.

ضرورت خرید اسباب بازی دخترانه , اهمیت اسباب بازی دخترانه , خرید عروسک

صرف نظر از اینکه شما از فراهم کردن اسباب بازی های مختلف برای دخترتان چه اهدافی را دنبال می کنید، به طور طبیعی و اجتناب ناپذیری اسباب بازی ها اثر خود را می گذارند . آنها ابزارهای یادگیری ارزشمندی هستند که در سال‌های آینده به « مادران فردا » کمک می‌کنند تا تجربه دوران کودکی خود را در زندگی روزمره به کارگیرند . اسباب بازی ها معلمان، همراهان و بهترین دوستانی هستند که به دختربچه ها کمک می کنند تا در این دنیای شگفت انگیز زندگی بهتر و شادتری را تجربه کنند.

اسباب بازی ها شاه کلیدی هستند که می توانند عزت نفس کودکان را افزایش دهند، باورهای آنها را شکل داده و زمینه شکوفایی علایق و استعدادهای ایشان را مهیا کنند

ضرورت خرید اسباب بازی دخترانه

خرید اسباب بازی برای دختران نقش مهمی در سرزندگی و شکوفایی آنها دارد. به طوریکه هر اسباب بازی صرفنظر از قیمتش، می تواند سهمی در افزایش تجربیات کودکان از زندگی واقعی در ابعاد کوچک و ایمن شده داشته باشد. 

 افزایش مهارت های زبانی، تشویق کودک به بازی های گروهی، تقویت تخیل و خلاقیت، تقویت یادگیری مشاهده ای، گسترش توانمندی های ذهنی و تاکید بر نقش پذیری جنسی از جمله مهمترین دستاوردهای بازی کردن دختران با اسباب بازی های مختلف و متنوع است. به همین جهت والدین در کنار اهمیت آموزش هایی که برای فرزندانشان قایل می شوند به خرید کتاب های خوب و اسباب بازی های مناسب هم توجه نشان می دهند. 

اسباب بازی  مانند لنز دوربینی است که دختران با کمک آن  می توانند به جهان و اطرافیانشان بهتر نگاه کنند . طبق تحقیقات دخترانی که از بازی با اسباب بازی ها  محروم شده اند در بلند مدت از بسیاری از مسائل از جمله احساس فقر درونی بدون اینکه تظاهرات بیرونی  داشته باشد و همچنین فقدان شادی واقعی رنج می برند. در مقابل دخترانی که در کنار حمایت والدین شان از اسباب بازی های خوبی برخوردار بوده اند ، بهترین شانس را برای تبدیل شدن به افراد سالم ، شاد و مولد در جامعه داشتند.

جامعه امروز ما نیز بیش از هر چیزی به تربیت و پرورش دختران توانمند و خلاقی نیاز دارد که بتوانند در کنار رشد و تعالی فردی ، زندگی خانوادگی سالم و مستحکمی تشکیل داده و فرزندان شایسته ای در دامن خود پرورش دهند. 

در این راه پر فراز و نشیب قطعا تدارک اسباب بازی های مناسب برای جهت دهی به رشد دختران در مقاطع سنی مختلف، از اهمیت و ارزش زیادی برخوردار خواهد بود. تا جایی که یکی از محققان بازی درمانی به نام Driscoll (2009) می گوید: یک ساعت بازی کردن با اسباب بازی های خوب بیشتر از ساعت ها گفت و گو  ویژگی های شخصیتی دختران را آشکار کرده و توانمندی ها و نقاط ضعف آنها را آشکار می کند.

در ادامه به بررسی چند مورد از مهمترین ضرورت های خرید اسباب بازی دخترانه اشاره می کنم :

ضرورت اول : جهت دهی به گفت و گوی درونی

یکی از مهمترین جنبه های شناختی مغز که روی اعتماد به نفس، خود پنداره ، شخصیت و خلق و خو تاثیر می گذارد « گفت و گوی درونی » است . همان نجوای بلند و بی مانندی که ظاهرا کسی صدایش را نمی شنود. اما اگر به آن بی توجه باشیم ممکن است تلخی های روزگار و آرزوهای ماندگار ،آن را به هیاهویی پرآشوب و رقت بار تبدیل کند .
در متن این گفتگوی درونی گاهی خودمان را تشویق می کنیم، بعضی اوقات از دست خودمان عصبانی می شویم و زمانی هم مانند فرمانده ای دستور می دهیم و به آن عمل می کنیم….
به زبان ساده گفت و گوی درونی همان افکار ماست که از سطح پیام های عصبی عبور کرده و به صورت پیام های آشکار درآمده است. در واقع شکل گیری گفت و گوی درونی در دوران کودکی خشت اول برج و باروی افکار فرد است که اگر کج بنا شود تا ثریا می رود افکار کج !

تفاوت ارتباط بین سلول های مغزی دختران و پسران

همه ما دارای سبک خاصی از گفت و گوی درونی هستیم که بخش اعظم آن حاصل سالهای نخست کودکی است . کلمات مثبت و منفی که وارد شبکه عصبی شده و ما آن را تحلیل کرده ایم و بازخوردهای مختلفی به آن نشان داده ایم.

اهمیت و ضرورت خرید اسباب بازی دخترانه , عروسک

جالب است که طبق تحقیقات انجام شده یکی از تفاوت های پسران و دختران در استفاده از کلمات پرسشی متفاوت در گفت و گوهای درونی شان بوده است.

دختران بیشتر به دنبال یافتن پاسخ برای فعل “چگونگی” هستند( چگونه پذیرایی کنم ؟ چگونه رفتار کنم ؟ و . . . ) و پسران به “چرایی” فکر می کنند( چرا این قطعه اینجا قرار گرفته است ؟ چرا چرخ ماشین اسباب بازی اینطوری می چرخد ؟ و . . . )

تفاوت پسران و دختران در نحوه بازی با اسباب بازی , تفاوت ذهن دختر و پسر

هنگامی که دختران چیزهای جدیدی را امتحان می کنند ، یافته های خود را به هم ارتباط می دهند. دختران می توانند با وضوح بیشتری ببینند که یک موضوع خاص چگونه با جهان و علایق آنها ارتباط دارد. یک دختر کوچک کاری ندارد که « چرا » چرخ های کالسکه اسباب بازیش گرد است! او می خواهد بداند که « اسب سوار » رویاهایش چگونه از این کالسکه استفاده می کند.

تبلیغ اسباب بازی دخترانه قصر پرنسس

تفاوت در پرسیدن چرا و چگونه میان دختران و پسران فقط یکی از جنبه های گفت و گوی درونی است که می تواند جهت بسیاری از رفتارها را تعیین کرده و تعیین کننده رویدادهای بعدی باشد. به همین دلیل برای پرورش دختران آگاه تر باید به آنها بیاموزیم که از هر دو نوع سوال استفاده کنند و پرسیدن چرا و یافتن پاسخ برای آن را هم مد نظر قرار دهند. استفاده از هر دو نوع پرسش می تواند ارتباط بیشتری را بین منطق یک کار و چگونگی انجام آن ایجاد کند.


تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه بر گفتگوی درونی

بازی با یک سری از اسباب بازی ها باعث می شود دختران سوالات چرایی را بیشتر تمرین و تکرار کنند. خصوصا بازی با پازل ها و اسباب بازی های مساله محور در دوران پیش دبستانی و بازی های رومیزی استراتژیک بعد از 8 سالگی برای این منظور بسیار مناسب است. برای مثال در جریان یک بازی مار و پله او می تواند سوال کند چرا من از این مار بزرگه نمی توانم عبور کنم؟ یا در بازی دیگری می پرسد: چرا رقیبم این حرکت را انجام داد ؟ چرا رقیب من همیشه امتیاز بیشتری می گیرد؟

بازی فکری کریدور

این سوال ها فارغ از اینکه درباره چگونگی باشد یا چرایی ، به صورت گفت و گوی درونی اتفاق می افتد و ما اگر کنار بچه ها بنشینیم و با آنها همبازی باشیم به ندرت این سوالات را از زبان آنها می شنویم. بنابراین به دخترتان کمک کنید که در کنار پاسخ دادن به چگونه ها درباره چرایی مسائل هم فکر کند. شاید ابتدا پرداختن به چرایی مسائل برای دختران کمی سخت و آزاردهنده به نظر برسد ولی قطعا با حمایت و تشویق شما می توانند، این قابلیت ذهنی خود را هم توسعه دهند.

از آنجایی که پرسیدن چراها به پرورش بنیادهای فلسفی و استراتژیک امور کمک می کند ، چشم اندازهای روشن تری را از امور مختلف در اختیار آنها قرار می دهد. این نحوه تفکر درونی بعد از 8 سالگی در زندگی دختران اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده و در دوره نوجوانی به سرآمدی اندیشه و رفتار آنها در قیاس با همسالان شان منجر می شود.

ضرورت دوم : پیدا کردن الگو و سرمشق

در این قسمت تمرکزمان روی یکی از نیازهای مهم دختران سرزمین مان در داشتن الگو و سرمشق های معاصر است. طبق تحقیقات انجام شده دختران برای سازمان دهی بهتر امور به الگو و سرمشق هم جنس خود نیاز دارند. الگو گیری به سازمان دهی و شفافیت ذهنی آنها در تشخیص رفتار درست و نادرست کمک زیادی می کند. به گفته لوسیا گیلبرت، دکترای دانشگاه سانتا کلارا، نه تنها دختران به الگوهای هم جنس خود نیاز دارند، بلکه به ویژه به مربیان و رهبران زن هم نیاز دارند که بتواند تنوع بیشتری را در زندگی زنان امروزی ایجاد کنند. تحقیقات او نشان می‌دهد که دختران با استفاده از « الگوهای مثبت » می توانند از توانایی ها و نیروهای خود به صورت هدفمندتری استفاده کنند.

دقیقا به همین علت است که دختران در کنار الگوبرداری از مادرشان ، مجذوب شخصیت هایی چون سفید برفی ، فروزن و . . می شوند که در دل داستان ها و انیمیشن ها خودنمایی می کنند.

پرنسس های زیبای دیزنی

معرفی الگوهای موفق و توانمند به دختران

با اینکه زنان 51 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، تنها در کتاب های درسی آمریکا 10 درصد شخصیت های مطرح به زنان اختصاص یافته است . در کتاب های درسی ما شاید فقط با زنان معاصر و موفقی انگشت شماری چون پروین اعتصامی آشنا باشیم و بس! مهمترین پیامی که این خلا بزرگ القا می کند این است که زنان حرفی برای گفتن در زمان معاصر ندارند و رهبری حل مشکلات و پیشبرد جوامع ، و خلق و بهره گیری از فناوری و تکنولوژی در دست ابر قهرمانان مرد قرار گرفته است. در حالی که نگاهی گذرا به 10 نفر شاخص رشته های مهندسی، پزشکی، کشاورزی و . . . نشان می دهد که زنان نه تنها دست کمی از مردان ندارند بلکه در بسیاری از شاخه های علمی گوی سبقت را از مردان ربوده اند.

تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه بر الگوسازی برای دختران

اما اسباب بازی ها چطور می توانند الگوهای خوبی در اختیار دخترانمان قرار دهند؟

در نگاه اول به نظر می رسد عروسک ها بهترین ابزار الگوسازی برای دختران باشند . به عنوان مثال سازندگان عروسک باربی بعد از تولید این عروسک در ظاهر مشاغل مختلف از پرستار تا فضانورد و همچنین قهرمانان زن المپیک ، به تازگی نمونه ای از کاشف واکسن آسترازنکا را هم تولید کرده اند ! تا این پیام را به دختران منتقل کند که می توانند در برهه های زمانی حساس و سرنوشت ساز هم تاثیر گذار باشند .

انواع عروسک باربی در شغل های مختلف

الگوبرداری دختران از بازی های ایفای نقشی

اما حقیقت این است که راز الگوبرداری دختران به نمادهایی مثل عروسک ها خلاصه نمی شود بلکه از بازی های ایفای نقشی که دختران در آن فرو می روند ، آغاز می شود. کافی است که دختران در یک کتاب ، فیلم یا یک داستان با شخصیت قدرتمند و برجسته ای آشنا شوند. آن وقت شروع می کنند به ترتیب دادن بازی هایی در قالب همان نقش و آنقدر آن را تکرار می کنند که ملکه ذهنشان شود. اسباب بازی ها و ابزارهایی که دختران برای این نقش آفرینی از آنها استفاده می کنند مثل همان دسته جارو و کلاه جادوگری عمل می کند. مفاهیم ذهنیشان را در مقابل چشم خود و سایر مخاطبان به تصویر می کشند و پای آنها را به دنیای واقعی باز می کنند.

بنابراین تعجب نکنید اگر دخترتان موهایش را پریشان کند و مانند براو ( شخصیت دختر انیمیشن brave ) بخواهد از روی مبل ها بپرد و با کمانش تابلوهای دیواری را نشانه گیری کند. در این جا نه عروسک بلکه تیر و کمان اسباب بازی است که به بازی نقش آفرینی او جان می دهد.

عروسک براو , انیمیشن براو

بنابراین با آشنا کردن دختران با الگوهای شخصیتی مختلف و معاصر ، می توانید به وسعت دید آنها بیفزایید و با کمک اسباب بازی های مناسب به تشکیل شبکه های قدرتمند رفتاری و اخلاقی در ذهن آنها کمک کنید. دختران امروز ما بیشتر از گذشته به بهرمندی و شناخت الگوهای مناسب معاصر نیاز دارند.

ضرورت سوم : افزایش قدرت همدلی با دیگران

همدلی با دیگران به درک موقعیت های مختلف، همزادپنداری با دیگران ، برخورداری از هوش هیجانی و ابراز احساسات به شیوه ای درست و منطقی نیاز دارد. شاید از آنجایی که زنان احساسات قوی تر و بیان بهتری دارند، در همدلی کردن با دیگران تواناتر به نظر برسند. اما مهارت همدلی با دیگران بیشتر از اینکه جنبه بیولوژیک و نورولوژیک داشته باشد، به تاثیرات فرهنگی ارتباط دارد. به تلقین ها و باورهایی که در جامعه وجود دارد. یک سوگیری که باعث شده بود در دهه های گذشته آمار معلمان و پرستاران زن به سبب همین مهارت بیشتر از مردان باشد.

تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه بر همدلی و هوش هیجانی

بی شک بازی های دوران کودکی هم تاثیرات زیادی در این مقوله دارد. از حق نگذریم، عروسک بازی یکی از مهمترین بازی های دوران کودکی است که اگر چه بیشتر جنبه دخترانه دارد اما می تواند احساسات و عواطف کودکان را در مراقبت از هم نوع خود افزایش دهد حتی در پسران.

عروسک اسباب بازی آواز خوان

تیمی از دانشمندان علوم اعصاب دانشگاه کاردیف نیز، در مطالعات جدید خود به شواهدی رسیدند که نشان می دهد، عروسک بازی با تاثیرگذاری روی نواحی خاصی از مغز، همدلی و مهارت های پردازش اطلاعات اجتماعی کودکان را افزایش می دهد.

نحوه بازی دختران با عروسک ها به گونه ای است که گویی آنها با یک فرد زنده بازی می کنند و همین امر مهارت های اجتماعی و معاشرت کردن آنها را افزایش می دهد.

از طرفی نگاهی به سوابق اختلافات خانوادگی نشان می دهد عدم درک یکدیگر و نداشتن مهارت های کافی همدلی از مهمترین عوامل ناسازگاری، خشونت و . .. به خاطر عدم برخورداری از این مهارت ارتباطی است. بنابراین پرورش دادن این مهارت به کمک اسباب بازی های خوبی مثل انواع عروسک ها خصوصا بی بی بورن ها ( عروسک های نوزادی که قابلیت غذا دادن ، دستشویی و حمام کردن را دارند) و سایر شخصیت های عروسکی کوچک، حتی فیگورهای دوست داشتنی برخی از حیوانات فواید زیادی برای کودکان خواهد داشت.

ضرورت چهارم : افزایش توانمندی های ذهنی

بررسی ساختار مغزی دختران نشان می دهد، اندازه و توالی رشد مناطق مختلف مغز میان دختران و پسران با هم تفاوت دارد(Bonomo, 2010, p.258).. مغز زنان 15 درصد جریان خون بیشتری دارد، که یادگیری یکپارچه بیشتر را تسهیل می کند. دختران در یادگیری کلامی و حافظه حسی عملکرد بهتری دارند و پسران در درک نمادها و تفکر انتزاعی قوی تر هستند و مفاهیم ریاضی و فیزیک را بهتر درک می کنند. این سرنخ های شناختی کمک می کنند تا بدانیم دخترانمان در کدام شاخه ها توانمند تر هستند تا با حمایت و پشتیبانی بهتر، آنها را به مرز شکوفایی برسانیم . از طرفی متوجه می شویم که در کدام زمینه ها عملکرد ضعیف تری دارند و به کمک و تقویت بیشتری نیاز دارند. بر اساس این شواهد نتیجه می گیریم که باید به تاثیر اسباب بازی ها بر توانمندی های ذهنی کودکانمان بیشتر توجه کنیم.


تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه بر توانمندی های ذهنی

 به نظر می رسد انواع اسباب بازی های ساختنی و لگوهای پیچیده که نیاز به تفکر هندسی و فضایی دارند می توانند به تقویت تفکر انتزاعی دختران کمک کرده و آنها را برای ورود به دنیای مهندسی و طراحی آماده تر کنند.

جالب است بدانیم که بررسی زندگی ده نفر از مهندسان زن در شاخه های مختلف از سد سازی گرفته تا مهندسی هوا و فضا نشان داد که آنها در زمان کودکی با انواع لوازم مکانیکی ، لگو ها ، پازل ها و انواع ماشین های اسباب بازی در کنار اسباب بازی های قالبی دخترانه بازی کرده اند. این بازی ها در انتخاب شغل آنها در آینده تاثیر بسیار زیادی گذاشته است.

همچنین می توانیم برای شکوفایی استعداد دختران در مهارت های کلامی از انواع بازی هایی که مبتنی بر ارتباطات کلامی است استفاده کنیم. خصوصا بازی های رومیزی که در زمینه مشارکت و تعاون و معامله گری ، توانایی کلامی آنها را به چالش می کشد.

ضرورت پنجم : پرورش ذهن پیشرو

دکتر کارل دوک برای نخستین بار از واژه ذهن ثابت در مقابل ذهن پیشرو استفاده کرد. او معقتد بود افرادی که ذهنیت ثابتی دارند، حد خاصی برای توانمندی های فکری و جسمی خود قائلند و هیچ تلاش خاصی برای یادگیری بیشتر نمی کنند . در مقابل عده ای که به ذهن پیشرو باور دارند، حد و حصری برای توانایی های خود در نظر نمی گیرند. آنها باور دارند که در هر رشته ای می توانند پیشرفت کنند و هر روز چیزهای جدیدی یاد بگیرند.

ما به عنوان والدین و مورد اعتماد ترین دوستان و همراهان فرزندانمان باید تلاش کنیم تا آگاهی کودکان خصوصا دخترانمان را به حدی رشد و ارتقا دهیم که توانایی های خود را محدود نکنند و برای پرواز ذهن خود سقف های شیشه ای نگذارند.

تاثیر خرید اسباب بازی دخترانه بر پرورش ذهن پیشرو

خلاقیت، تلاش و تحرک و خوشبینی زیر بنای ساختن ذهن پیشروست . این ذهنیت در کودکی به کمک اسباب بازی های مناسبی که ساختار باز دارند و کودک با آنها چیزهای مختلفی می تواند بسازد یا بازی های آزادی می تواند انجام دهد، پرورش می یابد. ضروری است که گاهی بچه ها را در بازی های خود با اسباب بازی هایشان آزاد بگذاریم تا با ترکیب اسباب بازی ها در کنار هم بازی جدیدی انجام دهند و خلاقیت خود را به بوته آزمایش بگذارند.

 

بنابراین حد متعادلی از دادن استقلال و فردیت به دختران در کنار اسباب بازی های خوب و مناسب می تواند این فرشته های نازنین را از شر قالب های ذهنی خشک و محدود کننده رها کند تا بتوانند با درک درست از توانمندی های خود برای سازماندهی خانواده و جامعه ای مثبت و موثر ، اقدامات بهتری را انجام دهند .

ضرورت خرید اسباب بازی برای دختران علاوه بر موارد یاد شده ، مزیت های بی شمار دیگری هم دارد. برخی از محاسن بازی با اسباب بازی ها به کارکرد مستقیم آنها برای دختران باز می گردد مثل افزایش هوش هیجانی، مهارت های اجتماعی ، تقویت عضلات و ماهیچه های بدن، افزایش سرعت عمل ، بهبود تمرکز و …. اما برخی از تبعات این بازی ها غیر مستقیم ولی بسیار با ارزش و سودمند است. انضباط بچه ها در جمع و جور کردن اسباب بازی ها ، مدیریت زمان در کنترل اینکه چه زمانی و چقدر بازی کنند، مدیریت پول توجیبی که چه اسباب بازی های را بخرند و چطور از آن نگهداری کنند، تجربه خانه داری ، احترام به حریم شخصی و دوست یابی در جریان بازی ها از جمله آنهاست.

مهمتر از خرید اسباب بازی دخترانه

نکته مهمی که قبل از به پایان رسیدن این بحث جا دارد به آن توجه کنیم این است که دختران در کنار بازی با اسباب بازی ها نیاز به گرفتن بازخورد دارند ، شاید یک بازخورد خوب بیشتر از خود بازی برای آنها مهیج و برانگیزاننده باشد. بنابراین توصیه می کنیم وقتی دخترتان در حال بازی است به جریان بازی او دقت کنید و به او بازخورد بدهید. این بازخوردها باید مثبت بوده و بچه ها را برای تلاش بیشتر تشویق کند و دور از هر گونه سخت گیری و سهل انگاری باشد. مثلا چه قدر خوب از آقای تمساح برای محفاظت از بچه هاش استفاده می کنی ! می تونی از حیوانات دیگه هم محافظت کنی؟

عروسک تمساح

این تشویق های کلامی و سرنخ دهی های سوالی ، پنجره جدیدی را به بازی های خلاق آنها باز می کند و مهمتر از هر چیز آنها را به این باور می رساند که توسط شما دیده شده اند. آن هم به خوبی و زیبایی!

دختران کوچک امروز، زنان و مادران انسان ساز فردا هستند که باید با کمک ابزارهای تربیتی و فرزندپروری مثل کتاب های خوب و اسباب بازی های مناسب به بهترین شکل ممکن به رشد و بالندگی برسند و یاد بگیرند که در بازی زندگی، بازیگر توانمند و ماهری باشند.

 

برخی از منابع این مقاله :

 

منبع :https://toyinfo.ir (هرگونه استفاده از مطالب و مقالات این سایت تنها با ذکر منبع مجاز است )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x