بازی و اسباب بازی

۱۰ فایده اسباب بازی موزیکال

فایده اسباب بازی موزیکالفایده اسباب بازی موزیکال مخصوصا برای کودکان خردسال بسیار زیاد و مهم است . اسباب بازی موزیکال دسته بزرگی از اسباب بازی ها را تشکیل می دهد که فراوانی آنها برای نوزادان و کودکان نوپا بسیار بیشتر از گروه های سنی دیگر است . قطاری که با حر کت خود آهنگ شادی پخش می کند . عروسکی که با فشردن دکمه های آن موسیقی های مختلفی را اجرا می کند . آلات موسیقی اسباب بازی نظیر ارگ ، گیتار و . . . در این گروه از اسباب بازی ها قرار می گیرند.

محققان معتقدند، موسیقی یکی از کارکردهای  انگیزشی بازی و اسباب بازی است که نقش مهمی در رشد ذهنی کودک دارد . چنانچه کودکان از سنین خردسالی با موسیقی به عنوان ابزاری برای رشد فکری و ذهنی سر و کار داشته باشند، این امر در سازماندهی دستگاه اعصاب مرکزی آنها تاثیر زیادی می گذارد و مهارت های پایه ای بسیاری را در آنها تقویت می کند. از طرفی بچه ها نیز یک کشش طبیعی به موسیقی دارند . آنها به اسباب بازی هایی که دارای ملودی هستند توجه بیشتری می کنند . در ادامه به برخی از مهمترین تاثیرات این گروه از اسباب بازی ها اشاره می شود :

پیشنهادی برای شما 

بهترین اسباب بازی های کودک دو ساله 

اول : فایده اسباب بازی موزیکال با تحریک توسعه مغز 

مغز انسان از هفته ۵ بارداری شروع به رشد می کند . استفاده از موسیقی در تمام دوران رشد به توسعه ذهن کودک کمک می کند. به همین دلیل استفاده از اسباب بازی موزیکال و آموزش موسیقی در سالهای اولیه رشد اهمیت دارد . موسیقی به تسهیل فعالیت های پیچیده عصبی  در زمینه پردازش زبان، استدلال، حل مسئله، و بسیاری از مهارت های دیگر کمک می کند.

آویز تخت موزیکال

 

 

دوم : کاهش استرس نوزادان

طبق مطالعاتی که در مرکز پزشکی نیویورک انجام گرفته است؛ حتی نوزادان نیز می توانند از موسیقی بهره ببرند . بویژه هنگامی که والدینشان آهنگ های مورد علاقه خود را به عنوان لالایی برای آنها می خوانند . یا توسط اسباب بازی هایشان پخش می کنند .

 

 

در هنگام شنیدن موسیقی، سطح استرس در نوزادان کاهش می یابد و علائم حیاتی و زیستی در آنها متعادل می گردد.

 

سوم : فایده اسباب بازی موزیکال ؛ افزایش حافظه

حافظه می‌تواند از طریق موسیقی تقویت شود . افرادی كه از كودكی در معرض آموزش و بازی‌های موسیقایی بوده‌اند‌، حافظه بسیار بهتری دارند. ریتم، ملودی، هارمونی و… جزو عواملی هستند كه موجب تقویت حافظه می‌شوند. حتی شنیدن موسیقی و بازی کردن با آلات موسیقی باعث افزایش چشمگیر ظرفیت حافظه کوتاه مدت می شود

چهارم : افزایش اعتماد به نفس

اسباب بازی های موزیکال به تنهایی نمی توانند اعتماد به نفس کودکان را افزایش دهند. اما روش های ما در برخورد با کودکی که با این اسباب بازی ها بازی می کند به راحتی می تواند در شکل گیری و تقویت اعتماد به نفس کودکان موثر واقع شود.

( بیشتر بخوانید : کدام اسباب بازی ها کودکان را خوش بین تر می کند ؟ )

وقتی کودک پشت یک ارگ می نشیند و شروع به نواختن آن می کند و در مقابل بلندگوی آن آواز می خواند و مورد تشویق والدین و اطرافیانش قرار می گیرد ، از نمایش توانایی خود به دیگران لذت می برد و اعتماد به نفسش تقویت می شود.

شاید همین مسئله کمک کند تا در بزرگسالی کمتر نیاز به خودنمایی و تظاهر پیدا کرده و بهتر بتواند از رفتار های نابهنجار دوری گزیند .

یا کودک دو ساله ای که با آزمون و خطا دکمه های مختلف یک خرس موزیکال را می فشارد .او از رابطه علت و معلولی فشردن دکمه و صدای پخش شده مطلع می شود . همچنین از اینکه توانسته است تاثیرگذار باشد و کار تازه ای انجام دهد ، لذت می برد.

 

 

 

پنجم : فایده اسباب بازی موزیکال با مهار کسالت 

اسباب بازی خردسال

هیچ کودکی از بازی کردن با اسباب بازی موزیکال که متناسب با رشد جسمی و فکری اش تهیه شده باشد، دلزده و ناراحت نمی شود. بلکه معمولا سرحال تر و با نشاط تر می گردد . این امر به این دلیل است که صدای موسیقی می‌تواند فریادهای خستگی مغز را کاهش دهد . گوش دادن به موسیقی ، رقیبی برای بدن در تسخیر توجه مغز است . موسیقی به ما کمک می‌کند تا به راحتی از این پیام‌های خستگی چشم پوشی کنیم.

 

ششم : آسان شدن یادگیری زبان دوم

پژوهش های اخیر نشان داده است کودکانی که شناختی از موسیقی دارند و به نحوی با آن سر و کار داشته اند، بهتر می توانند زبان دوم را بیاموزند.

 

هفتم : آموزش های هدفمند گفتاری و زبان آموزی و . . .

دسته ای از اسباب بازی های موزیکال با هدف آموزش زبان طراحی شده اند . برای مثال پشتوانه ای برای آموزش حروف زبان مادری یا  دیگر زبان ها هستند. برخی از این اسباب بازی ها هم صرفا ملودی و آهنگ  ساز های مختلف را پخش می کنند و کودکان را با ریتم ها و وسایل مختلف موسیقی آشنا می کنند.سفره موزیکال

 

اما نکته ظریفی که گاهی مورد غفلت قرار می گیرد این است که برخی از این آموزش ها به گونه ای طراحی شده که تاثیرات غیر مستقیم ولی تاثیرگذار بر کودکان می گذارد. 

 

 

سفره های موزیکال یا ارگ های دارای صدای حیوانات با تشویق کودکان نوپا برای تقلید کردن ، عضلات کوچک و تارهای صوتی آنها را تقویت می کنند.

در نتیجه به زبان باز کردن کودکان ۸ ماهه تا یک ساله کمک شایان توجهی می کنند.

هشتم : توسعه مهارت های گوش دادن

موسیقی توانایی گوش دادن را نیز تقویت می کند. صدای زیر، بم، بالا و پایین، سریع و آهسته و . . . روی حساسیت گیرنده های شنوای گوش درونی تاثیر می گذارند و قدرت تجزیه تحلیل و تفکیک صدا ها را افزایش می دهد. این مهارت به نوبه خود روی کورتکس مغز نیز تاثیرات بلند مدتی خواهد داشت.

 


 

نهم : فایده اسباب بازی موزیکال با تقویت هماهنگی های حرکتی

پژوهش منتشر شده ای در مجلۀ علوم اعصاب نشان می دهد که آشنایی با موسیقی، قبل از سن هفت سالگی، می تواند اثر عمده ای بر رشد مغز داشته باشد. افرادی که از سنین پایین تر در کودکی ، با موسیقی آشنا می شوند، مناطق حرکتی مغز آنها ارتباط قوی تر با هم پیدا می کند. در نتیجه این افراد مهارت های حرکتی بالاتری خواهند یافت.

اسباب بازی خردسال

 

دهم : فایده اسباب بازی موزیکال با افزایش دقت و توجه

موسیقی از طریق تحریك فرد برای دقت بیشتر نسبت به نوع صدا‌، ریتم، ملودی، آهنگ، جهت صدا و… در افزایش حافظه و تمركز مؤثر است. به همین دلیل، اغلب دانش‌آموزانی كه به نوعی با موسیقی سر و کار داشته اند، در مدرسه و دانشگاه موفق‌تر هستند.

موسیقی به ‌عنوان یك بخش مهم از زندگی می تواند مهارت‌های خلاقانه و مختلفی را در کودکان  پرورش دهد. به همین دلیل ضرورت دارد متناسب با  نیازهای آموزشی کودکان اسباب بازی موزیکال مناسبی را در اختیار آنها بگذاریم و زمینه رشد و توسعه مهارت های بیشتر را برای آینده آنها لحاظ کنیم.

اسباب بازی سه سالگی

منبع :https://mag.toyinfo.ir (استفاده از مطالب سایت فقط برای مقاصد غیر تجاری و با ذکر منبع بلامانع است )

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x