صنعت اسباب بازی

وضعیت صنعت اسباب بازی کشور

توضیحات دبیر سابق شورای نظارت بر اسباب بازی درباره درآمد زایی این صنعت

وضعیت صنعت اسباب بازی کشور برای بسیاری از فعالان این حوزه در هاله ای از ابهام قرار دارد.  در این میان دبیر سابق شورای نظارت بر اسباب‌ بازی می تواند به دلیل تجربه کاری چند ساله اش در این حوزه، به بسیاری از سوالات ما درباره صنعت اسباب بازی کشور ، پاسخ دهد. چندی قبل پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی متن گفتگو با محمد حسین فرجو دبیر سابق شورای نظارت بر اسباب بازی را پیرامون وضعیت صنعت اسباب بازی ایران منتشر کرد که متن کامل آن در ادامه آمده است. 

وضعیت صنعت اسباب بازی 

درآمد تولید اسباب‌ بازی چین ، چند برابر درآمد نفتی ایران

دبیر شورای نظارت بر اسباب‌ بازی درباره وضعیت صنعت اسباب بازی گفت: مشکل اصلی موجود در صنعت اسباب‌ بازی این است که ما تکنولوژی روز تولید آن را در کشور نداریم.

محمد حسین فرجو در گفتگو با پایگاه اطلاع‌ رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تشریح مشکلات و موانع موجود در رشد این حوزه به عنوان یکی از صنایع فرهنگی پرداخت و گفت: در این کسب و کار ما نه از نظر محتوایی علم و دانش داریم و نه از نظر تجهیزات و ادوات. هیچ صنعت‌ گری را پیدا نخواهید کرد که مثلاً موی سر عروسک تولید کند. دانشگاه های مان نیز در این حوزه نیروی انسانی تربیت نکرده اند و نزدیک به شش سال است مصوبه ایجاد رشته طراحی اسباب‌ بازی را از شورای گسترش گرفته‌ ایم تا امروز اما هیچ یک از دانشگاه‌ های هنری ما این رشته را در اولویت‌ و علاقه خود برای تربیت دانشجو قرار ندادند و از طرف دیگر هم که تجهیزات و ادوات این کار به صورت صنعتی و تجاری را در اختیار نداریم.

وضعیت صنعت اسباب‌ بازی  کشور رو به رشد بوده است

دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی با بیان اینکه ما اکنون با واردات گسترده‌ ی اسباب‌ بازی از چین به عنوان یکی از معضلات پیش‌ روی این صنعت مواجهه هستیم افزود: البته نباید نادیده‌ بگیریم که از سال ۱۳۸۱ ، وضعیت صنعت اسباب‌ بازی  رو به رشد بوده است. ما به سمتی می‌ رویم که خلاءهای موجود از نبود اسباب‌ بازی و سرگرمی بومی را پر کنیم. وی ادامه داد: ما از شورای عالی انقلاب فرهنگی تواقع داریم در این راه پشتیبان ما باشد به عنوان نمونه متأسفانه اسباب‌ بازی‌ های ممنوعه‌ ای که در گمرک جلوی آنها را گرفته بودیم و در اختیار سازمان املاک تملیکی و ستاد اجرایی حضرت امام (ره) قرار گرفته بود توسط دو سازمان دولتی در هشت استان کشور حراج شد . به نظر من مسئولین فرهنگی کشور باید نسبت به اینگونه وقایع واکنش نشان دهند و اگر می‌ خواهیم در محصولات فرهنگی، نوآوری داشته باشیم آنها را صادر کنیم و در عرصه‌ های اجتماعی- فرهنگی حضوری جدی داشته باشیم باید به این مسائل توجه کنیم.

شورای نظارت بر اسباب‌ بازی یک دهه بودجه نداشت

محمد حسین فرجو با تأکید بر تأثیر اسباب‌ بازی در شکل‌ گیری فرهنگ گفت: عروسک‌ هایی چون باربی، سندی و …. مروج فرهنگ برهنگی هستند. در واقع چه کسی موافق فروش و توزیع آنها بین بچه‌ ها است؟ آیا این خیانت نیست؟ شورای نظارت  به عنوان یک نهاد نظارتی، هدایتی در کشور یک دهه بودجه نداشت و از سوی دیگر دشمنان ما بازی‌ های رایانه‌ ای بر ضد نظام جمهوری اسلامی ایران مثل دلتافورس، ژنرال و .. می‌ سازند و کشورهای مخالف ما در رابطه با اسلام هراسی و شیعه کار می‌ کنند و میلیاردها تومان برای فعالیت‌ هایشان هزینه می‌ کنند ما چه کار می‌ کنیم؟ حتی حاضر نبودند برای شورای نظارت  بودجه تصویب شود و حمایتش کنند که به نظر من این اقدامات خلاف سیاست‌ های فرهنگی رهبری است.

واردات اسباب‌ بازی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار در هر ماه

وی در ادامه توضیح وضعیت صنعت اسباب بازی کشور با مقایسه آماری؛ وضعیت واردات اسباب بازی را رو به بهبود دانست و تشریح کرد: واردات اسباب‌ بازی به کشور در هر ماه در سال ۹۳ نزدیک به ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار بوده است و میانگین رشد کالاهای خلاقانه، کمک آموزشی و فکری به نزدیک ۱۵ درصد رسیده است در حالی که در سال ۸۱ نزدیک یک درصد بود. وی ادامه داد: یکی از کارهای شورای نظارت ساماندهی تولید اسباب‌ بازی داخلی بود و تمام کالاهای داخلی نیاز به مجوز شورا دارند و لذا ما هولوگرامی در اختیار تولید کننده قرار می‌ دهیم که شماره مجوز و شماره گواهینامه ثبت روی آن درج شده است . اگر کسی شماره ثبتی روی هولوگرام را به سامانه پیامک دبیرخانه ارسال کند شناسنامه آن در اختیارش قرار می‌ گیرد و در سال گذشته آمار هولوگرام ثبت شده نزدیک ۳۶۵ نمونه بود و امسال این رشد ادامه دارد.

وضعیت صنعت  اسباب بازی کشور باید مورد سوال باشد

فرجو به تصویب و تأیید کلیات ایجاد بنیاد ملی اسباب‌ بازی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و افزود: وقتی بچه‌ های ما از سوی معاندین نظام تهدید می‌ شوند ما باید نگران باشیم و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز باید به همین دلیل سریعتر عمل کند و بنیاد ملی آن تأسیس شود. ما نباید فرصت‌ها را از دست دهیم. وی در ادامه گفت: استاندارد کالاهای این حوزه از سال ۸۲ با امضای رئیس جمهور اجباری شده است و نظارت و کنترل مان باید مستمر باشد و شورای عالی انقلاب فرهنگی که اساسنامه شورای نظارت بر اسباب‌ بازی را تصویب کرده است باید بر این شورا نظارت و کنترل داشته باشد و شورا باید ما را بخواهد و از ما سوال کند.

درآمد تولید اسباب‌ بازی چین چند برابر درآمد نفتی ایران

فرجو در پایان سخنانش پیرامون وضعیت اسباب بازی کشور با ذکر این نکته که چین درآمد تولید اسباب بازی چند برابر درآمد نفتی ایران است می گوید: ما کشوری هستیم که جامعه در سبد هزینه خانوار هزینه بالایی برای وسایل بازی کودکش نمی‌ کند. در حالی که در آمریکا سرانه‌ ی مصرف آن برای هر کودک ۴۰۰-۳۵۰ دلار در سال، در اروپا ۲۵۰ دلار، در چین ۳/۶ دلار و در دنیا ۳۴ دلار است. خوشبختانه در یک دهه گذشته نوع نگرش مردم تغییر کرده و پدرها و مادرها معتقد هستند اسباب‌ بازی در رشد شخصیت، توانایی‌ ها، مهارت‌ ها و حواس کودکانشان مؤثر است و برای آن وقت و هزینه بیشتری صرف می‌ کنند.

منبع :https://mag.toyinfo.ir

5 1 رای
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظر
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
دکمه بازگشت به بالا
0
لطفا درباره این مطلب نظر بدهیدx
()
x